21.8 C
Chania
Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2026

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να απαγγείλουν κατηγορίες κατά του Ραούλ Κάστρο της Κούβας, δηλώνει αξιωματούχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Ημερομηνία:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να απαγγείλουν κατηγορίες κατά του Ραούλ Κάστρο της Κούβας, δήλωσε αξιωματούχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αργά την Πέμπτη. Το χρονοδιάγραμμα της πιθανής απαγγελίας κατηγοριών, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από σώμα ενόρκων, δεν ήταν αμέσως σαφές, αλλά ο αξιωματούχος δήλωσε ότι φαίνεται επικείμενη.

Η πιθανή απαγγελία κατηγοριών κατά του 94χρονου πρώην προέδρου της Κούβας και αδελφού του Φιντέλ αναμένεται να επικεντρωθεί στην κατάρριψη αεροσκαφών, δήλωσε ο αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Το CBS είχε αναφέρει προηγουμένως ότι η υπόθεση σχετίζεται με τη θανατηφόρα κατάρριψη αεροσκαφών το 1996 από την Κούβα, τα οποία χειριζόταν η ανθρωπιστική οργάνωση «Αδέλφια για τη Διάσωση» (Brothers to the Rescue). Εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό εκτός του κανονικού ωραρίου εργασίας.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Η κυβέρνηση Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τη σημερινή υπό κομμουνιστική διοίκηση κυβέρνηση της Κούβας διεφθαρμένη και ανίκανη και επιδιώκει να την αντικαταστήσει.

Η τελευταία αυτή κίνηση έρχεται καθώς ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ασκήσει τεράστια πίεση στην Κούβα, επιβάλλοντας ουσιαστικά αποκλεισμό στο νησί απειλώντας με κυρώσεις χώρες που την προμηθεύουν με καύσιμα, προκαλώντας διακοπές ρεύματος και επιφέροντας πλήγματα στην οικονομία της.

Η Εισαγγελία των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Φλόριντα επιβλέπει μια προσπάθεια εξέτασης πιθανών ποινικών κατηγοριών εναντίον ανώτερων αξιωματούχων της κουβανικής κυβέρνησης.

Αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες αναγνώρισαν νωρίτερα φέτος ότι βρίσκονταν σε συνομιλίες, αλλά οι διαπραγματεύσεις φάνηκε να ναυαγούν εν μέσω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού καυσίμων από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, την Πέμπτη, η κουβανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι είχε συναντηθεί με τον αρχηγό της CIA, Τζον Ράτκλιφ.

Ο Ράτκλιφ δήλωσε σε αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών στην Κούβα ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνεργαστούν σε θέματα οικονομικής ασφάλειας εάν η Κούβα προβεί σε «θεμελιώδεις αλλαγές», δήλωσε αξιωματούχος της CIA.

reuters.com

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα Αριστερά: Προ των πυλών μαζική αποχώρηση βουλευτών για το κόμμα Τσίπρα

Σε κατάσταση πλήρους πολιτικής ρευστότητας και προ των πυλών...

10 ευρώ εισιτήριο εισόδου στο Λαφονήσι;

Ο δημοσιογράφος Ιωάννης Παπαδάκης σε ανάρτησή του αναφέρει ότι...

Με ένα τεράστιο περιστέρι η Μ. Καρυστιανού γνωστοποίησε την ανακοίνωση νέου κόμματος στις 21 Μάη

Μέσα από ανάρτησή της στα social media, η Μαρία Καρυστιανού προανήγγειλε...