14.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Απλήρωτοι για 1,5 χρόνο οι συμβεβλημένοι ιατροί με τον ΟΠΑΔ

Ημερομηνία:

Οι Υπουργοί Εργασίας και Υγείας αποχωρούν αφήνοντας εκκρεμότητες με απλήρωτους εργαζόμενους

Οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΟΠΑΔ με τον ΕΟΠΠΥ παραμένουν απλήρωτοι για ενάμιση χρόνο, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρη, ότι δεν εκκρεμούν οφειλές σε ιατρούς.

Τον κ. Βουδούρη όμως διαψεύδει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, απαντώντας στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του υποψήφιου Βουλευτή Ηρακλείου με τη Δημοκρατική Συμμαχία Λευτέρη Αυγενάκη, τονίζοντας πως η πληρωμή θα γίνει κανονικά μετά την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει το ποσοστό της έκπτωσης που παρέχουν οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας.

Προς τι αυτός ο εμπαιγμός των ιατρών κ. Βουδούρη; Γιατί δεν ολοκληρώσατε τις υποχρεώσεις σας απέναντι σε εργαζόμενους πριν τις εκλογές κ.κ. Κουτρουμάνη και Λοβέρδο;

Η πολυδιαφημισμένη λειτουργία του ΕΟΠΠΥ δυστυχώς δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Δεσμευόμαστε ότι θα πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα άμεσα με την επόμενη κυβέρνηση.

Το κράτος πρέπει να αποδείξει επιτέλους τον κοινωνικό προσανατολισμό του.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...