Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φλωρίων διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης για τα 85 χρόνια από τη Μάχη Φλωρίων – Αγριμοκεφάλας, το Σάββατο 23 Μαΐου 2026 και ώρα 11:00 στο Μνημείο Πεσόντων στα Φλώρια.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου Αντώνιος Κωνσταντίνος Περράκης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φλωρίων Ηλίας Μπομπολάκης, οι οποίοι απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό για να τιμήσει με την παρουσία του τη μνήμη των πεσόντων.
Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων, ενώ θα ακολουθήσει ο Εθνικός Ύμνος.
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φλωρίων Ηλίας Μπομπολάκης θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ ομιλία για τα ιστορικά γεγονότα της μάχης θα εκφωνήσει ο Σπύρος Δαράκης, πρώην Δήμαρχος Μηθύμνης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας.
Μετά το πέρας της επίσημης τελετής θα προσφερθεί παραδοσιακό κέρασμα στους παρευρισκόμενους. Τελετάρχης της εκδήλωσης ορίζεται ο Ευάγγελος Φιωτάκης.



