Στον εντοπισμό 427 παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και στην ακινητοποίηση10 οχημάτων οδήγησε η εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, χθες Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026, σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Η συντονισμένη δράση τροχονομικών ελέγχων οργανώθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Αγίου Νικολάου, με τη συμμετοχή αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου. Για την ενίσχυση των ελέγχων συγκροτήθηκαν μικτά συνεργεία με τη συνδρομή αστυνομικών από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ρεθύμνου και Ηρακλείου, ενώ οι έλεγχοι διεξήχθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
Συνολικά ελέγχθηκαν 628 οχήματα, με τους αστυνομικούς να βεβαιώνουν 427 παραβάσεις. Από τα 10 οχήματα που ακινητοποιήθηκαν, το ένα αφορούσε οδηγό υπό την επήρεια μέθης, πέντε είχαν φθαρμένα ελαστικά και τέσσερα αφορούσαν στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
Αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν κατανέμονται ως εξής: 11 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 9 για μη χρήση κράνους — εκ των οποίων 2 αφορούσαν ελαφρά προσωπικά ηλεκτρικά οχήματα (ΕΠΗΟ) — 28 για υπέρβαση ορίων ταχύτητας, 32 για αντικανονικούς ελιγμούς, 5 για φθαρμένα ελαστικά, 4 για παραβάσεις ΚΤΕΟ, 4 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και 334 λοιπές παραβάσεις.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης επισημαίνει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια της Κρήτης, με στόχο τόσο την ασφαλή μετακίνηση των χρηστών του οδικού δικτύου όσο και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων. Οι αστυνομικές αρχές καλούν τους οδηγούς να τηρούν αυστηρά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την οδήγηση.



