25.5 C
Chania
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026

Επανεμφάνιση και επίθεση φασιστών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά: “Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε φυλακή ψυχών”

Ημερομηνία:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χανίων καταδίκασε με δελτίο Τύπου τη φασιστική επίθεση που σημειώθηκε στα γραφεία του κόμματος στα Χανιά, καθώς και τη διασπορά εθνικιστικού υλικού κατά μεταναστών και προσφύγων.

Η επίθεση, σύμφωνα με τα φυλλάδια που αφέθηκαν στην είσοδο των γραφείων, πραγματοποιήθηκε από οργάνωση με την επωνυμία “Defend Chania”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων από τα γραφεία της επί της οδού Μάρκου Μποτσάρη 172, η επίθεση αποτελεί ευθεία επίθεση στη δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η τοπική οργάνωση του κόμματος συνδέει την έξαρση ακροδεξιών και εθνικιστικών αντιλήψεων με τις πολιτικές που ακολουθούνται στο προσφυγικό ζήτημα, τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Καταδικάζουμε τη φασιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά και τη διασπορά εθνικιστικού υλικού κατά μεταναστών και προσφύγων. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν ευθεία επίθεση στη δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η έξαρση ακροδεξιών και εθνικιστικών αντιλήψεων τροφοδοτείται από τις αδιέξοδες πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προσφυγικό, που επενδύουν στην καταστολή, την κράτηση και τον φόβο αντί στην αλληλεγγύη, τη διεθνή προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων, αλλά και τη δίκαιη κατανομή ευθυνών μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε φυλακή ψυχών.

Απέναντι στον διχασμό, υπερασπιζόμαστε μια κοινωνία ανθρωπιάς και δημοκρατίας. Όσοι αναζητούν άσυλο και ελπίδα για ζωή σε ευρωπαϊκό έδαφος, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Οι ευρωπαϊκές και ελληνικές πολιτικές αποτροπής, η επικράτηση της λογικής της “Ευρώπης – φρούριο”, είναι πολιτικές πραγματικά αδιέξοδες.

Και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.

Ο εθνικισμός και ο φασισμός δεν έχουν θέση στα Χανιά, ούτε πουθενά αλλού.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε εκεχειρία που τέθηκε άμεσα σε ισχύ

Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε εκεχειρία που αναμένεται να...