Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Νίκο Καστρινάκη και την Άρτεμις Μετζάκη από τον Κρητικό Σύλλογο της Γουάσινγκτον, με αντικείμενο την οργάνωση του 7ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Κρητών που θα διεξαχθεί στα Χανιά.
Το κορυφαίο συνέδριο για τον απόδημο ελληνισμό προγραμματίζεται να λάβει χώρα από τις 23 έως τις 26 Ιουλίου, με τις εργασίες του να φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας, ο Νίκος Καστρινάκης ενημέρωσε αναλυτικά τον Περιφερειάρχη για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και την ευρεία συμμετοχή των ομογενών που αναμένεται.
Ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την αδιάλειπτη και ουσιαστική υποστήριξη που προσφέρει η Περιφέρεια Κρήτης στην τόσο σημαντική αυτή συνάντηση των Κρητών της διασποράς. Η συνάντηση αποτέλεσε ακόμη ένα βήμα στην προετοιμασία του συνεδρίου, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για την ομογένεια.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε τη διαχρονική βούληση της Περιφέρειας να στέκεται αρωγός σε πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν τους δεσμούς με την ομογένεια και προβάλλουν τον κρητικό πολιτισμό σε ολόκληρο τον κόσμο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τελικών διοργανωτικών επαφών πριν από την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου στα Χανιά.



