31.4 C
Chania
Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2026

Αθόρυβη αλλαγή στον ιστότοπο του Πενταγώνου προσθέτει 142 τραυματισμένα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στον απολογισμό των θυμάτων του πολέμου με το Ιράν

Ημερομηνία:

Το Πεντάγωνο αναγνώρισε επιπλέον 142 στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν στον πόλεμο του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το Ιράν, προσθέτοντας αθόρυβα μια νέα κατηγορία στη διαδικτυακή του βάση δεδομένων για τα θύματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Κυριακής.

Η αλλαγή είχε επίσης ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση τεσσάρων θανάτων που είχαν αφαιρεθεί από το Σύστημα Ανάλυσης Θυμάτων Άμυνας (Defense Casualty Analysis System), προκαλώντας οργή μεταξύ των οικογενειών των στρατιωτικών, των βετεράνων και των νομοθετών.

Η νέα κατηγορία, με τίτλο «Επιχειρήσεις στο Εξωτερικό» (“Overseas Operations”), καταγράφει τα θύματα που προκλήθηκαν από το Ιράν από τις 7 Ιουλίου, όταν οι μάχες ξανάρχισαν μετά από μια εύθραυστη εκεχειρία που είχε ξεκινήσει στις 8 Απριλίου.

Περιλαμβάνουν τους θανάτους του Υπολοχαγού Τάιλερ Τζέιμς Φίχαν (Tyler James Feehan), του Λοχία Άντζελ Σ. Ράμπερσαντ (Angel S. Rampersad), της Στρατιώτη Ιζαμπέλα Γκονζάλες (Isabella Gonzales) και του Λοχία Μάικλ Εμμανουήλ Σουίντον (Michael Emmanuel Swinton), σύμφωνα με το CBS News.

Οι προγενέστερες απώλειες περιλαμβάνονται σε μια κατηγορία που ονομάζεται «Επιχείρηση Έπικη Οργή» (“Operation Epic Fury”), την ονομασία που δόθηκε στον πόλεμο που εξαπέλυσε ο Τραμπ χωρίς την εξουσιοδότηση του Κογκρέσου στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο απερχόμενος Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τόμας Μάσι (Thomas Massie) από το Κεντάκι το χαρακτήρισε «παράλογο τέχνασμα» για τον διαχωρισμό των θυμάτων του πολέμου βάσει ημερομηνίας.

«Το Πεντάγωνο προσποιείται ότι υπήρξαν δύο πόλεμοι με το Ιράν που χωρίζονται από μια σύντομη εκεχειρία», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη.

Εκπρόσωποι του Πενταγώνου και του Λευκού Οίκου δεν απάντησαν αμέσως το βράδυ της Κυριακής σε ερωτήματα του The Independent.

Στις 20 Ιουλίου, οι New York Times ανέφεραν ότι το Πεντάγωνο είχε αποκρύψει δεκάδες τραυματισμούς Αμερικανών στρατιωτικών από τρεις ιρανικές επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι έμαθε για τα ιρανικά πλήγματα, τα οποία προκάλεσαν επίσης ζημιές σε διάφορα αμερικανικά ελικόπτερα, από Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, Σον Πάρνελ (Sean Parnell), δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σχεδόν 100 στρατιωτικοί είχαν «κάποιο βαθμό τραυματισμού από τις 7 Ιουλίου», με το 96% να έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του.

«Η συντριπτική πλειονότητα των τραυματισμών που υπέστησαν ήταν ελαφρές διασειστικές κακώσεις. Περαιτέρω ενημερώσεις θα αναρτηθούν στο Σύστημα Ανάλυσης Θυμάτων Άμυνας», έγραψε ο Πάρνελ.

Το CBS News σημείωσε την Κυριακή ότι οι ελαφρές διασείσεις μπορούν να περιλαμβάνουν τραυματικές εγκεφαλικές βλάβες που δεν προκαλούν αμέσως συμπτώματα.

Ο συνδυασμός των αριθμών που αναγράφονται στις σελίδες του ιστότοπου για την «Επιχείρηση Έπικη Οργή» και τις «Επιχειρήσεις στο Εξωτερικό» δείχνει ότι συνολικά 18 στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί και 624 έχουν τραυματιστεί.

Το Πεντάγωνο είχε προηγουμένως αναγνωρίσει μόνο 482 τραυματισμούς, σύμφωνα με τον Guardian.

the-independent.com

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Γαβράκια Δύο πιπεριές κόκκινες, δύο κίτρινες, δύο πράσινες, δύο κρεμμύδια...

Παρέμβαση Σλάβοϊ Ζίζεκ: Το αμερικανικό όνειρο του Μαμντάνι

Του Σλαβόι Ζίζεκ *Η ομιλία του δημάρχου της Νέας...