Νέα κινητοποίηση πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Μεσαράς, στο ύψος των Αθανάτων και συγκεκριμένα στην περιοχή των αποθηκών Σκουλούδη.

Κάτοικοι της περιοχής έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους σχετικά με τον σχεδιασμό για τη δημιουργία προσωρινής δομής φιλοξενίας μεταναστών.
Το πλήθος έχει προχωρήσει σε αποκλεισμό του δρόμου, τοποθετώντας καρέκλες στο οδόστρωμα, ενώ στο σημείο έχουν αναρτηθεί και ελληνικές σημαίες.


Επιμένουν στο «όχι» για τις αποθήκες Σκουλούδη
Στο επίκεντρο των αντιδράσεων εξακολουθεί να βρίσκεται η επιλογή των πρώην αποθηκών Σκουλούδη ως χώρου για την προσωρινή διαχείριση μεταναστευτικών ροών.
Οι κάτοικοι έχουν επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη χωροθέτηση, ζητώντας να αναζητηθεί εναλλακτική λύση.
Μεταξύ των ζητημάτων που έχουν θέσει όλο το προηγούμενο διάστημα περιλαμβάνονται η κυκλοφοριακή σύνδεση του ακινήτου, η απουσία δικτύου αποχέτευσης, πολεοδομικά ζητήματα, αλλά και οι συνθήκες που επικρατούν στον οδικό άξονα Ηρακλείου–Μοιρών.

Οι ίδιοι ζητούν να δοθούν σαφείς απαντήσεις σχετικά με τις τεχνικές και διοικητικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη λειτουργία μιας τέτοιας εγκατάστασης και επιμένουν ότι θα πρέπει να εξεταστεί διαφορετική χωροθέτηση.



