Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη: Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό 23 ατόμων στα Φερμά Ιεράπετρας

Ημερομηνία:

Δύσκολη ήταν νύχτα που πέρασε στην Κρήτη, με την κακοκαιρία να προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές του νησιού. Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (03/10) στην Ιεράπετρα και κυρίως στα Φέρμα και τον Μακρύ Γιαλό.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής χρειάστηκε να προχωρήσουν στον απεγκλωβισμό 23 ατόμων, είτε από αυτοκίνητα είτε από σπίτια στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων, καθώς σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν από τον μεγάλο όγκο νερού που δέχθηκε η περιοχή.

Σοβαρά προβλήματα και στα Φλαμουριανά

Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν και στα Φλαμουριανά του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Μεγάλοι όγκοι νερού μετέφεραν φερτά υλικά στους δρόμους, προκαλώντας προβλήματα στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία, τα οποία δίνουν μάχη για την αποκατάσταση των προβλημάτων και την απομάκρυνση των υλικών από το οδικό δίκτυο.

Καλύτερη η εικόνα στα Ζωνιανά

Καλύτερη είναι η εικόνα στα Ζωνιανά και τον ορεινό Μυλοπόταμο, περιοχές που δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από την κακοκαιρία το τελευταίο διήμερο.

Παρά τη βελτίωση της εικόνας, στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις σε επιφυλακή, καθώς η κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση.

Φωτό: @ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ/Antonis Liokalos

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο ηλεκτροσόκ στα νοικοκυριά – Αυξήσεις στο ρεύμα από 7% έως 26% στους λογαριασμούς του Οκτωβρίου

Η κυβερνητική επικοινωνιακή φούσκα των μέτρων που δήθεν ανακουφίζουν...