18.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Φορολόγηση των οικονομικά ισχυρών προτείνει ο Φ. Κουβέλης

Ημερομηνία:

Στην ανάγκη αλλαγής της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής εστίασε ο Φώτης Κουβέλης, θέτοντας ως διεκδίκηση «λιγότερους φόρους από τον καθένα, περισσότερους φόρους από τους οικονομικά ισχυρούς».

Μετά από συνάντηση που είχε με ανέργους ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς παρατήρησε ότι «η φοροεπιδρομή στους μισθωτούς και τη μεσαία τάξη έφερε κατάρρευση των δημοσίων εσόδων, ενώ η φοροδιαφυγή θριαμβεύει».

Για το λόγο αυτόν τόνισε ότι είναι αναγκαία η άμεση ενεργοποίηση της επιτροπής για τον έλεγχο των ιδιοκτητών πολυτελών σκαφών, χαρακτηρίζοντας εγκληματική την αδρανοποίησή της, καθώς και άλλων μηχανισμών ελέγχου σε αυτές τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ακόμη ότι «πρέπει άμεσα να αρχίσει και να ολοκληρωθεί το περιουσιολόγιο», σημειώνοντας πως «χωρίς αυτό ο πραγματικός πλούτος φοροδιαφεύγει και αυτή τη φοροδιαφυγή την πληρώνουν οι μισθωτοί και οι οικονομικά αδύναμοι».

«Η χώρα χρειάζεται νέου τύπου μηχανισμούς καταλογισμού και συλλογής των φόρων», συνέχισε και πρότεινε «αυτοί οι μηχανισμοί να συγκροτηθούν από νέους ανέργους επιστήμονες οικονομολόγους, νομικούς, λογιστές».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλπάζουν τα φέσια του Δημοσίου – Καταχρεωμένα τα νοσοκομεία σε προμηθευτές

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου δείχνουν να παίρνουν ξανά ανησυχητική τροπή, καθώς οι...