15.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Ευαισθητοποίηση των πολιτών από την Περιφέρεια για την πρόληψη των μολύνσεων των κουνουπιών με τηλεοπτικό-spot μήνυμα με ‘πρωταγωνιστές’ μικρά παιδιά

Ημερομηνία:

Τηλεοπτικό-ραδιοφωνικό spot-μήνυμα που θα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και θα συμβάλλει στην πρόληψη αναπαραγωγής και των εστιών μολύνσεων των κουνουπιών με χρήσιμες, απλές και υλοποιήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες, παρήγαγε η Περιφέρεια Κρήτης. Μάλιστα σύμφωνα με την ηγεσία της Περιφέρειας το πρόγραμμα πρόληψης-καταπολέμησης του κουνουπιών άρχισε πολύ έγκαιρα φέτος και εκτιμάται ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργο Πιτσούλη,

«εκτός από την έγκαιρη ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών απαιτείται και η ενεργοποίηση-συμμετοχή των ίδιων των πολιτών. Μέσα από το τηλεοπτικό σποτ όπου  πρωταγωνιστούν παιδιά δίνονται χρήσιμες, πρακτικές και σαφής συμβουλές που εύκολα μπορούμε να ακολουθήσουμε όλοι μας προστατεύοντας έτσι τις οικογένειές μας. Επιλέξαμε παιδιά να πρωταγωνιστήσουν επειδή έχουν ένα μοναδικό τρόπο στο να επικοινωνούν με μας του μεγάλους» .

Όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης «ήδη και άλλες  Περιφέρειες  από την υπόλοιπη Ελλάδα έχουν ζητήσει να τους δώσουμε το δικαίωμα να προβάλλουν το σποτ στις περιοχές τους».

Εξάλλου σύμφωνα με τον προϊστάμενο Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκο Καμπάνη, βάσει στοιχείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) κάθε χρόνο 650 εκ. άνθρωποι νοσούν από ελονοσία.

«Αποφασίσαμε να παράγουμε ένα τηλεοπτικό μήνυμα για την εξουδετέρωση των εστιών, που γεννούν και αναπτύσσονται τα κουνούπια. Αυτό σε συνδυασμό με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που εφαρμόζει με τους ψεκασμούς η Περιφέρεια σε όλο το νησί, πιστεύουμε ότι θα συνδράμει περισσότερο και θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από κάθε άλλη χρονιά».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ