11.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Προειδοποιήσεις για τα αμπέλια της Κρήτης

Ημερομηνία:

Από το τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, σύμφωνα με το Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων που εξέδωσε το ΠΚΠΦ & ΠΕ Ηρακλείου, ανακοινώνονται τα εξής όσον αφορά εχθρούς – ασθένειες του Αμπελιού:
• Για την Ευδεμίδα

Η δεύτερη πτήση συνεχίζεται και οι ωοτοκίες πυκνώνουν.

Συνιστάται επαναληπτικός ψεκασμός στις παρακάτω ημερομηνίες:

– Πρώιμες περιοχές
Σταφιδάμπελα – οινάμπελα: 5 – 7 Ιουνίου.

– Ενδιάμεση ζώνη (βρίσκεται μεταξύ πρώιμης και μεσοπρώιμης ζώνης)
Επιτραπέζια: 6 – 7 Ιουνίου.
Σταφιδάμπελα – οινάμπελα: 8 – 9 Ιουνίου.

Ψεκασμός ή σκόνισμα. Το φάρμακο να καλύπτει καλά τα σταφύλια. Τα κρυμμένα σταφύλια συνή-θως προσβάλλονται.

• Για το Ωίδιο

Η ασθένεια έχει δημιουργήσει σε αρκετά αμπέλια ανεξέλεγκτες προσβολές που θα επιδεινωθούν μέ-σα στον Ιούνιο. Τα σταφύλια είναι ευαίσθητα την περίοδο αυτή και πρέπει να προστατεύονται.

– Δεν επιτρέπεται η συγκομιδή αμπελόφυλλων σε αμπελώνες που έχει γίνει χρήση φυτοφαρμάκων

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ