19.8 C
Chania
Monday, September 30, 2024

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

Ημερομηνία:

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι πρόβες της καλοκαιρινής παραγωγής του Θεάτρου ΜΑΣ, με το έργο «ΟΡΝΙΘΕΣ» του Αριστοφάνη.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία-απόδοση Γιάννη Κακλέα, μουσική Μάνου Χατζιδάκι, σκηνικά Μανόλη Παντελιδάκη, κοστούμια Βάλιας Μαργαρίτη-Μανόλη Παντελιδάκη, χορογραφίες Κυριάκου Κοσμίδη, φωτισμοί Γιώργος Τέλλος, μουσική επιμέλεια/διδασκαλία Αλέξιος Πρίφτης.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Σωκράτης Πατσίκας, Αγορίτσα Οικονόμου, Σταύρος Σιόλας, Μάρα Βλαχάκη, Προκόπης Αγαθοκλέους. Χορεύουν: Ivan Svitailo, Σοφία Μιχαήλ, Alain Rivero. Συμμετέχει ο τραγουδιστής Σταύρος Σιόλας.

Η παράσταση εντάχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου και Ηρωδείου. Είναι η πρώτη φορά, από την ίδρυσή του, που το Θέατρο Κρήτης θα παρουσιάσει τη δουλειά του στο Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου θα δοθούν δύο παραστάσεις στις 10 και 11 Αυγούστου, ενώ στο Ηρώδειο στις 27 και 28 Αυγούστου.

Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στα Χανιά στις 2 Ιουλίου στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, ενώ στον ίδιο χώρο θα δοθούν ακόμα τρεις παραστάσεις στις 3, 4, 5 Ιουλίου, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ-ΧΑΝΙΑ 2012».

Στο Ηράκλειο, θα δοθούν παραστάσεις στις 7, 8, 9 Ιουλίου, στο Κηποθέατρο «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», στο Ρέθυμνο στις 10 και 11 Ιουλίου, στο Θέατρο «ΕΡΩΦΙΛΗ» στη Φορτέτζα.

Η παράσταση στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε μεγάλα Φεστιβάλ της χώρας, όπου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των πολιτιστικών τους εκδηλώσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για την παραγωγή δίδονται στην ιστοσελίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης www.dipethekritis.gr.

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης: ΑΝΕΚ LINES

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΟΠΑΠ  Α.Ε.-ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ-ΙΝΚΑ SUPER MARKETS-ΕΛΟΜΑΣ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Δωρεάν εργαστήρια και masterclasses

Για μια ακόμη χρονιά στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων υπάρχει...

Σοβαρό τροχαίο στα Χανιά: Τραυματίστηκε μοτοσικλετιστής

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στην...

Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: «Στις επόμενες εκλογές δε θα είναι πράσινη μόνο η Κρήτη αλλά η μισή Ελλάδα»

Στο Ηράκλειο μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Λίγες...