22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Τα απειλητικά δημοσιεύματα χειραγώγησης των συνειδήσεων των Ελλήνων, αυξάνονται ανηλεώς δριμύτερα με γεωμετρική πρόοδο

Ημερομηνία:

Γράφει ο Θρασύβουλος Τσουχλαράκης Πολιτισμολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαίδευση

Έντονη επίθεση στον επικεφαλή του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. -των 12 συνιστωσών-, Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύει, το γερμανικό περιοδικό Focus, μέσω δημοσιεύματός του, που φέρει τον τίτλο: «Η Ελλάδα σε έξι ημέρες από σήμερα θα είναι εκτός ευρώ».

Στο εκδοθέν δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής: «Οι Έλληνες πολίτες στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα επιλέξουν για πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Τι θ’ ακολουθήσει όμως στη συνέχεια;» διερωτάται ο Γερμανός αρθογράφος,  για ν’ απαντήσει κατόπιν: «Οι αριστεροί εξτρεμιστές του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. θέλουν να διαπραγματευτούν εκ νέου το πακέτο διάσωσης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις των άλλων μνημονιακών Ελλήνων πολιτικών, υπονοώντας τους: Σαμαρά., Βενιζέλο, Μπακογιάννη κ.αλ. Αυτό θα έχει ως επαγωγική συνέπεια, ν’ αναγκαστούν, να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη».

Στη συνέχεια ο συντάκτης κυνικά διατυπώνει: «Πραγματικά απορούμε με αυτούς τους Έλληνες. Δεν πρόλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκρίνει το πακέτο βοήθειας για την Ισπανία, και οι γνωστοί Έλληνες πολιτικοί δράττονται της ευκαιρίας, προκειμένου να διεκδικήσουν περισσότερα χρήματα αποταμιεύοντας, όμως σαφώς λιγότερα.».

Επιπλέον θεωρεί ως αναμενόμενο φαβορί των επικείμενων εκλογών  τον κ.Τσίπρα -ο οποίος παίζει έξυπνα το παιχνίδι του, σχετικά με το ελληνικό χρέος- καθώς αμέσως μετά την απόφαση για την Ισπανία, έσπευσε να δηλώσει: «Οι εξελίξεις στην Ισπανία επιβεβαιώνουν τη θέση μας, ότι η κρίση είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα», ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να επαναλάβει το αίτημά του: «Ο μόνος τρόπος για να υπάρξει αξιοπρέπεια και ευημερία στους λαούς της Ευρώπης, είναι να αποκηρύξουν τις πολιτικές λιτότητας».

Πάντως επιλογικά αξίζει να διατυπώσουμε τη λαϊκή ρήση στους «λάτρες των δεινοσαύρων, της συνομωσιολογίας και της αισχατολογίας»: «Κυριακή κοντή γιορτή».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ