14.8 C
Chania
Tuesday, December 23, 2025

Σκληρή επίθεση της ΕΜΑΑΚ για το ακατάλληλο νερό στον Δ.Αποκόρωνα

Ημερομηνία:

Με αφορμή τα κρούσματα ακατάλληλου νερού ύδρευσης, σε περιοχές του Δήμου Αποκορώνου, η παράταξη της αντιπολίτευσης “Ενωτική Μαχητική Αποκορωνιώτικη Ανεξάρτητη Κίνηση” ( ΕΜΑΑΚ ), εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της δημοτικής αρχής.
Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της ΕΜΑΑΚ, κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, αναφέρονται τα εξής :

“Η αδιαφορία και οι εγκληματικές παραλήψεις της Δημοτικής Αρχής Αποκόρωνα, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Αν και έχει παρέλθει δεκάμηνο και παρά τις επανειλημμένες έγγραφες συστάσεις και οδηγίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας προς τον δήμο Αποκορώνου, τίποτε δεν έχει αποκατασταθεί έως σήμερα.

Η απάθεια και η παντελής αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, μας ανάγκασε να προσφύγουμε στον Συνήγορο του Πολίτη καθώς και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων έτσι ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Ο Αποκόρωνας, η υδάτινη φλέβα του νομού, είναι αμαρτία να μην παρέχει πόσιμο ποιοτικό νερό στους πολίτες, λόγω των ακάθαρτων δεξαμενών οι οποίες δεν χλωριώνονται και δεν πληρούν τους κανόνες υγιεινής ως επιβάλλεται.

Φοβούμενοι ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλες περιοχές του Δήμου Αποκορώνου και οι χημικές αναλύσεις είναι πλημμελείς, απευθυνθήκαμε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, το οποίο έχει την ευθύνη αναλύσεων βάσει της προγραμματικής σύμβασης, να μας δώσει εάν υπάρχουν, τις εκθέσεις χημικών αναλύσεων νερού όλων των περιοχών του δήμου Αποκόρωνα, προκειμένου να πράξουμε ανάλογα.

Οι επιτόπιες αυτοψίες των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας νομού Χανίων, που πραγματοποιήθηκαν στις 2/8/2012, κατέγραψαν δυστυχώς την ίδια
κατάσταση η οποία συνεχίζει να υπάρχει επί δεκάμηνο.

Επανειλημμένως έχουμε αναφερθεί στο γεγονός ότι μέρος της δημοτικής κοινότητας Φρέ, υδρεύεται με σωλήνες αμιάντου. Επιβάλλεται η άμεση αντικατάσταση των σωλήνων λόγω της ακαταλληλότητας του υλικού και των επιβλαβών ενεργειών στον ανθρώπινο οργανισμό.

Καλώ τον Δήμαρχο Αποκορώνου να αναλάβει τις ευθύνες του και να ανακοινώσει τα μέτρα στα οποία επιτέλους θα προβεί.

Ρωτώ δημόσια τον Δήμαρχο Αποκορώνου εάν θα συνεχίσει να τροφοδοτεί το δίκτυο ύδρευσης με πόσιμο νερό το οποίο περιέχει κολοβακτηρίδια, E- coli, στρεπτόκοκκους κ.λ.π.
Αναμένω την δημόσια τοποθέτηση του. “

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ