21.8 C
Chania
Thursday, October 10, 2024

Τα ληγμένα

Ημερομηνία:

Έτη εβδομήντα εφτά «αισίως» έχω ζήσει κι ίσως να ευχηθεί κανείς: Να τα εκατοστίσει! Βεβαίως άστοχη ευχή θα ‘ ναι αυτή για μένα αφού θα τρέφομαι στο εξής με τρόφιμα ληγμένα !!

Έτσι το αποφάσισαν, προσφάτως, δυο υπουργεία που θέλουνε τους Έλληνες να έχουν …Δράκου υγεία!! Τ’ όφελος θα ‘ναι πολλαπλό: Κερδίζουν οι εταιρείες, κερδίζει ο λιανοπωλητής και οι  ευαισθησίες των οικολόγων, στο εξής, θα ικανοποιηθούνε εφ’ όσον άλλα τρόφιμα πια δεν θ’ αποσυρθούνε!!! Είναι μεγάλο όφελος, χωματερές να κλείνουν και τα ληγμένα, ως φτηνά, στα μάρκετς μας να μείνουν!! Κάποτε ο Σπράου είχε πεί, που τον είχαν καλέσει: «του Έλληνος το προσδόκιμο ζωής, πρέπει να πέσει!!» Επέστη σήμερα ο καιρός να πειραματισμούς, αν με ληγμένα οι έλληνες μπορούνε να τραφούν χωρίς σαν στάμνα να γενεί των γυναικών το στήθος  κι οι άντρες καρκινώματα να εμφανίσουν πλήθος. Αν πέσει η γονιμότητα, μαζί και το «πουλί» μας και λίγα κάνουμε παιδιά!! Οπότε η ζωή μας, με λίγα θα βολεύεται κι όσο για Ανεργία, αγώνες δεν θα υποκινεί καμιά ομοσπονδία! Άρα, θα λείψει η ταραχή από τις πολιτείες κι από τα ΜΑΤ θα αρχίσουνε «πεζές περιπολίες»! Χωρίς να συγκρουόμαστε, όπως συμβαίνει τώρα, που αρένα ταυρομαχιών πάει να γίνει η χώρα !!Εκτός αυτού (μακάβριο) πολλοί θα «φεύγουν» νέοι και κάθε γέρος πρόωρα τα λοίσθια θα πνέει… Οι μεν ώστε να μην ζητούν μέλλον και εργασία κι οι δε που με τη  που με τη «Σύνταξη» κάνουν ήδη νηστεία. Μα των παπάδων στο εξής, θα βγαίνουν έξω οι γλώσσες εφ’ όσον θα ‘ναι οι θανές κι οι «μεταλήψεις» τόσες. Κοντά σ’ αυτούς, θα εργάζονται «κοράκια», κι «εργολάβοι των τελετών» , μα δύσκολο καθένας να προλάβει! Σε άλλες χώρες, θα ακουστούν πολλά για τα ληγμένα και θα ρωτούν οι Δανειστές με μάτια αγριεμένα: Άραγε θα μπορέσουνε τα Δάνεια να ξοφλήσουν, ή απλήρωτα (ως λιγότεροι) μπορεί να μας τα’ αφήσουν; Και θα θυμούνται προφανώς την Κίρκη, που ‘χε κάνει χοίρους, αυτούς που στου νησιού βγήκανε το λιμάνι! Μόνο που Κίρκη σήμερα, της χώρας είν’ η Μοίρα, που βγήκε για κάνα ψιλό εις τους εταίρους γύρα… Και η Ευρώπη που γελά μαζί μας και καγχάζει, όρους βαριούς έχει άνεση, στη χώρα μας να βάζει: Λιμάνια, Αεροδρόμια, ΟΤΕ και Ναυπηγεία θέλουμε σαν εγγύηση! Αλλιώς , να ‘χετε υγεία… Μα τι υγεία να ‘ χουμε με τρόφιμα ληγμένα που σ’ άλλες χώρες, εντελώς τα ‘χουν αποσυρμένα; Κι αν καθαρή τη βγάλουμε μ’ όλες αυτές τις «βόμβες», ας κάνουνε οι κύριοι των υπουργείων πρόβες, να δώσουνε στα τέκνα τους ληγμένα να τα φάνε να δουν αν στον παράδεισο σαν άγγελοι θα πάνε!!! Δεν είναι βέβαια τα παιδιά όλα το ίδιο σόϊ, γιατί άλλο τρέφεται ευπρεπώς κι άλλο ληγμένα τρώει. Όπως δεν είναι κι οι γονείς όλοι απ’ την ίδια τάξη, και τρών ληγμένα οι πολλοί, που λίγοι έχουν διατάξει. Ποιος είδε τέτοια προστυχιά, τέτοια ντροπή μεγάλη; Πόσο ειν’ άρρωστος ο Νους που ‘χει το νόμο βγάλει; Πόσο θ’ αντέξει ο λαός μια τέτοια καταισχύνη οι λίγοι να πλουτίζουνε και η φλέβα μας να φθίνει; Αντί να μας θερίσουνε για να μη ενοχλούμε, με τα ληγμένα προσπαθούν , βραδέως να χαθούμε!! Αχ βρε ταλαίπωρε λαέ, τα θέλει ο απαυτός σου που εξουσία βοηθάς να παίρνει ο εχθρός σου…

Αντώνης Χαρχαλάκης

Συγγραφέας – ερευνητής- ποιητής

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δραματική διάσωση τουρίστριας στα Σφακιά

Μια δύσκολη επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, όταν μια...

Βρέθηκαν δεκάδες κιλά χασίς και 220 δενδρύλλια στον Αποκόρωνα

Μεγάλη ποσότητα κάνναβης καθώς και πολλά δενδρύλλια εντόπισαν οι Αστυνομικές Αρχές στην Κρήτη. Συγκεκριμένα...

Άνω κάτω ο ΕΦΚΑ Κρήτης – Αιφνίδιες μετακινήσεις για να βολευτούν “τα δικά μας παιδιά”;

Απίστευτη αναστάτωση έχει προκληθεί όπως μαθαίνουμε ανάμεσα στους εργαζόμενους...