24.8 C
Chania
Monday, September 30, 2024

“Πανοραμική θέα μιας νυχτερινής εργασίας” του Μάριου Ποντίκα

Ημερομηνία:

Την Παρασκευή 23, τρέχοντος η Αίθουσα «Μάνος Κατράκης» στην Χρυσή Ακτή φιλοξενεί την παράσταση του Θεατρικού Κύκλου με το πρώτο έργο του Μάριου Ποντίκα: «Πανοραμική Θέα Μιας Νυχτερινής Εργασίας». Πρόκειται για ένα μονόπρακτο με το οποίο ο συγγραφέας πρωτοεμφανίστηκε στο θεατρικό πεδίο το 1969 και που διέσωσε ο Γιώργος Μιχαηλίδης, σε μια συλλογή μονοπράκτων με τίτλο: «Μονόπρακτο ‘70».

Η υπόθεση του έργου αφορά την συνειδητοποίηση μιας πολιτικής κατάστασης, σαν αυτή που κυριαρχούσε στην Ελλάδα την περίοδο της επταετίας και που παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την σύγχρονη καθημερινότητα. Το κείμενο, γραμμένο στην φόρμα του θεάτρου του παραλόγου – για να μπορέσει να υπερκεράσει τα εμπόδια που έθετε η λογοκρισία της εποχής, χρησιμοποιεί αλληγορικές εκφράσεις προκειμένου να παρουσιάσει την πραγματικότητα, εκφράσεις που γίνονται άμεσα κατανοητές από τον σύγχρονο θεατή.

Το συγκεκριμένο κείμενο είχε παρουσιαστεί και παλαιότερα από το Θεατρικό Κύκλο, αλλά σήμερα είναι ιδιαίτερα επίκαιρη, με βάση τα όσα επικρατούν στην χώρα – και όχι μόνο. Συντελεστές της παράστασης είναι: ο Μανόλης Πουλής, (θεατρική διδασκαλία, 1ος ΑΝΤΡΑΣ και μουσική επιμέλεια), Χάρης Αργυρόπουλος (2ος ΑΝΤΡΑΣ, επεξεργασία αφίσας και προγράμματος), η σκηνοθεσία είναι συλλογική, ενώ τα φώτα και τον ήχο της παράστασης επιμελούνται οι Γιώργος Ιωσηφίδης και Νεκτάριος Λιονάκης αντίστοιχα.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 23, 24, 25 και 30 Νοεμβρίου και 1 και 2 Δεκεμβρίου 2012, με ώρα έναρξης τις 9:00 μ. μ.. Η παράσταση διαρκεί περίπου μια ώρα. Η παράσταση μετά θα μεταφερθεί στην Αθήνα για μια σειρά παραστάσεων για φιλανθρωπικούς λόγους και μετά θα επιστρέψει στα Χανιά για παραστάσεις συλλόγων ή φορέων, που θα επιθυμούσαν να την παρουσιάσουν στους χώρους τους.

Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2821033472 και 6975861592.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε...

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται...

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε...