14.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Φωτογραφία ντροπή για την Ελλάδα κάνει το γύρο του διαδικτύου και πυροδοτεί σχόλια

Ημερομηνία:

Έτυχε εκείνη τη στιγμή να βρίσκεται εκεί. Ο φωτογράφος Αλεσάντρο Πένζο πάτησε το κουμπί και η σκηνή του νεαρού Μαροκινού Μοσταφά Ελ Μουζνταχίρ να σηκώνεται στον αέρα χτυπημένος από διερχόμενο αυτοκίνητο, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από μαινόμενους ντόπιους ρατσιστές στην πόλη της Κορίνθου, «κλείδωσε» μια για πάντα.Και όχι μόνο αυτό, καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η εν λόγω φωτογραφία έδωσε στον Πένζο το βραβείο φωτογραφίας Τέρι Ο’Νιλ. Όχι βέβαια μόνο αυτή, αλλά μία σειρά από φωτογραφίες με θέμα μία ομάδα νεαρών μεταναστών από το Αφγανιστάν ηλικίας 14-18 ετών, στην προσπάθειά τους να μεταβούν παράνομα από την Κόρινθο προς άλλες χώρες της Ευρώπης.

Μάλιστα, ο Πένζο ομολόγησε ότι μετά το περιστατικό πήγε ο ίδιος στο νοσοκομείο να επισκεφτεί το νεαρό μετανάστη για να τον βρει περιτριγυρισμένο από αστυνομικούς που του διεμήνυαν ότι οφείλει να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 15 ημερών.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...