15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Πάτωσε η οικοδομή-Μείωση 61% στην Κρήτη-Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά το μήνα Νοέμβριο 2012 το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στην χώρα, ανήλθε σε 1.156 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 197,0 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 706,9 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 66,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 63,3% στην επιφάνεια και κατά 65,4 % στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.
Σε ότι αφορά στην Κρήτη : Τον Νοέμβριο του 2012 εκδόθηκαν 61 άδειες (-61,4%) που αντιστοιχούν σε επιφάνεια 14,6 χιλ.m2 (- 49.7%) και σε όγκο 47,4 χιλ m3 (- 49.5%)

Το μέγεθος Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 1.150 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 189,7 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 676,9 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 66,5% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 64,0% στην επιφάνεια και κατά 66,1% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.

Σε ότι αφορά στην Κρήτη :Τον Νοέμβριο του 2012 εκδόθηκαν 61 άδειες (-61,4%) που αντιστοιχούν σε επιφάνεια 14,6 χιλ.m2 (- 49.7%) και σε όγκο 47,4 χιλ m3 (- 49.5%)

Δηλαδή τον Νοέμβριο του 2012 δεν υπήρξε η παραμικρή δημόσια οικοδομική δραστηριότητα στην Κρήτη.

Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από τον Δεκέμβριο 2011 έως τον Νοέμβριο 2012, το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 23.826 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 4.414,9 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 17.162,5 χιλιάδες m3 όγκου.

Παρατηρήθηκε δηλαδή, μείωση κατά 37,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 34,0% στην επιφάνεια και κατά 32,4% στον όγκο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Δεκεμβρίου 2010- Νοεμβρίου 2011

Σε ότι αφορά στην Κρήτη : Στο διάστημα Δεκεμβρίου 2011 – Νοεμβρίου 2012 εκδόθηκαν 1392 άδειες (- 34,5%) που αντιστοιχούν σε επιφάνεια 370,1 χιλ μ2 (- 27,5%) και σε όγκο 1265,5 μ3 (- 27,8%).

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, Δεκεμβρίου 2011- Νοεμβρίου 2012, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, μείωση κατά 37,3% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 35,4 % στην επιφάνεια και κατά 33,9% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Δεκεμβρίου 2010- Νοεμβρίου 2011.

Σε ότι αφορά στην Κρήτη οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι : Άδειες 1374 (- 34,7%). Επιφάνεια 335,1 χιλ μ2 (- 30,8%). Όγκος 1128,3 χιλ μ3 (- 32%)

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκρηκτικό το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό με φόντο...

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Κρήτη!

Παραγγελία στους εισαγγελείς της χώρας απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου...

Αύξηση πληθωρισμού τον Νοέμβριο, «φωτιά» ενοίκιο, καφές, κρέας

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, μια σειρά από...