11.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

500.000 νοικοκυριά δεν έχουν να πληρώσουν τη ΔΕΗ

Ημερομηνία:

Σε δυσθεώρητα ύψη έχουν φτάσει οι συνολικές οφειλές των καταναλωτών προς τη ΔΕΗ, οι οποίες πλέον προσεγγίζουν το 1,3 δις. ευρώ, παρά την πρόσκαιρη μείωση που είχαν παρουσιάσει λίγο πριν από την εφαρμογή της δεύτερης «φουρνιάς» του… χαρατσιού.Η κατάσταση αυτή οδήγησε τη διοίκηση της ΔΕΗ σε αύξηση κατά 75% των διακανονισμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές το 2012 σε σχέση με το 2011, ενώ οι αποκοπές ηλεκτροδότησης αυξήθηκαν κατά 66% στο ίδιο χρονικό διάστημα. Την ίδια ώρα, και με βάση τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας μας, ετοιμάζονται νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την 1η του ερχόμενου Μαΐου, ενώ έπεται μία ακόμη αύξηση από την 1η Ιουλίου 2013. Κι αυτά όταν από 1ης Ιανουαρίου ισχύουν νέα αυξημένα κατά 25% μεσοσταθμικά τιμολόγια ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνολικές οφειλές προς την ΔΕΗ ανήλθαν σε 1.271,2 εκατ. ευρώ στην εκπνοή του 2012. Αναλυτικότερα, στη Χαμηλή Τάση (νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις) οι οφειλές των καταναλωτών με συμβόλαια σε ισχύ ανήλθαν σε 530,5 εκατ. ευρώ, όταν το 2011 ανέρχονταν σε 388 εκατ.

Οι οφειλές καταναλωτών των οποίων έχει διακοπεί το συμβόλαιο ανήλθαν σε 169,9 εκατ. ευρώ και του Δημοσίου, επίσης στη Χαμηλή Τάση, σε 65,9 εκατ. ευρώ. Από τα χρέη των πελατών στη Χαμηλή Τάση με συμβόλαιο σε ισχύ, το 46,51% προερχόταν από οικιακούς πελάτες, το 3,22% από βιομηχανικούς, το 42,61% από εμπορικούς και το 7,66% από αγροτικούς.

 Πηγή: euro2day

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ