Για μεγάλους κινδύνους που εγκυμονεί η απόφαση για την Κύπρο κάνει λόγο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος, επισημαίνοντας ότι η απόφαση του Eurogroup αποδεικνύει πως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένουν κατώτεροι των περιστάσεων καθώς συνεχίζουν να υλοποιούν πολιτικές που διαιωνίζουν και διευρύνουν τις ανισότητες στην ευρωζώνη, θέτοντας υπό ευθεία αμφισβήτηση την έννοια της ευρωπαϊκής νομισματικής ενοποίησης.Ο κ. Μίχαλος επαναφέρει, απαντώντας σε ερωτήματα εκπροσώπων του Τύπου, το θέμα της έκδοσης ευρωομολόγων, για μια νομισματική χαλάρωση και για μια «ομοσπονδοποίηση» των χρεών των χωρών-μελών της ευρωζώνης. Επισημαίνοντας ότι «αυτό που λείπει σήμερα από την Ευρώπη είναι η αλληλεγγύη και η αποδοχή από μέρους της Γερμανίας μιας δίκαιης κατανομής τόσο των ωφελειών, όσο και των βαρών από τη λειτουργία της ευρωζώνης. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη δημιουργία και την καθιέρωση ενός κοινού προϋπολογισμού -ομοσπονδιακού χαρακτήρα όπως στις ΗΠΑ- με γενναίες μεταβιβάσεις προς τα αδύναμα κράτη- μέλη που να διασφαλίζουν την ισόρροπη και κοινωνικά δίκαιη λειτουργία της ευρωζώνης».
64
Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
Τελευταία Νέα
Περισσότερα σαν αυτόΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κίνα: Προειδοποιεί τις ΗΠΑ για τις κυρώσεις στο Ιράν – «Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας»
Η Κίνα προειδοποίησε ότι θα υπερασπιστεί τα οικονομικά της συμφέροντα, μετά...
Τζέφρι Σακς: “Νομίζω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι κυριολεκτικά ψυχικά ασθενής σε πολύ σοβαρό βαθμό. Η πιο επικίνδυνη στιγμή από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”
Σε μια ιδιαίτερα οξεία και εφ’ όλης της ύλης...
Εκπαίδευση: Λήξη της αργίας και επιστροφή της Χρύσας Χοτζόγλου στο σχολείο
Μετά από σχεδόν 18 μήνες απομάκρυνσης από τα εκπαιδευτικά...
Επιστολή 300 μεταναστών από το «κολαστήριο» της Σιντίκης: «Υποφέρουμε, παρακαλούμε βοηθήστε μας, παρακαλούμε σώστε μας»
Aνοιχτή επιστολή δημοσιοποιούν, μέσω της ΚΕΕΡΦΑ, 300 μετανάστες που...



