13.8 C
Chania
Monday, December 22, 2025

Επιτέλους μεταστεγάστηκε το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων

Ημερομηνία:

Παρελθόν αποτελούν οι απαράδεκτες συνθήκες που μέχρι πρότινος στεγάζονταν το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων, με την μεταστέγασή του στο πλήρως ανακατασκευασμένο κτήριο του πρώην Γυμνασίου Μουρνιών.Το κτήριο μετά τις εργασίες διαρρύθμισης και επισκευής του, παραδόθηκε από τον Δήμο Χανίων στην σχολική κοινότητα και εγκαινιάστηκε σήμερα Δευτέρα 13 Μαΐου, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολου Κλεινάκη.

Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Ειδικού Γυμνασίου, τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, ο οποίος ανέφερε ότι “με τα εγκαίνια αυτού του Ειδικού Σχολείου, γίνεται πραγματικότητα, ένα αίτημα πολλών ετών για παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε ένα περιβάλλον που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του πνεύματος, με εγκαταστάσεις που προάγουν τον πολιτισμό”.

“Το νέο κτήριο του Ειδικού Γυμνασίου, έρχεται να καλύψει μια διαχρονική εκπαιδευτική ανάγκη του τόπου μας, δίνοντας μόνιμη λύση στο ζήτημα της στέγασης αυτού του ειδικού σχολείου που επί 12 ολόκληρα χρόνια στεγάζονταν σε ακατάλληλους χώρους, παρά τις υποσχέσεις που δίνονταν κατά καιρούς από την Πολιτεία και την Αυτοδιοίκηση για τη μεταστέγασή του”, τόνισε στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή των εγκαινίων ο Δήμαρχος Χανίων.

Η ανακατασκευή του κτιρίου κόστισε συνολικά 346.967,60 €, ποσό που προήλθε – παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία – από ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων.

Το νέο σχολείο αποτελείται από δύο πλήρως ανακατασκευασμένα κτίρια συνολικού εμβαδού 475,08 τ.μ. και περιλαμβάνει:

• 6 αίθουσες διδασκαλίας
• αίθουσα εργοθεραπείας
• εργαστήριο Φυσικής & Χημείας
• γραφείο ψυχολόγου
• γραφείο κοινωνικής λειτουργού
• γραφείο καθηγητών
• γραφείο διευθυντή
• βιβλιοθήκη
• 6 τουαλέτες & 1 τουαλέτα AμεΑ

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η «τυχαία» διαρροή ότι ελέγχεται ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ προκαλεί ερωτήματα

Των κυβερνητικών δηλώσεων για παράλογες απαιτήσεις των αγροτών, «αδιαλλαξία»...