Aναδημιουργικές ερμηνείες: Αξίζει νόμπελ Ειρήνης ο ηγέτης που λέει «βοηθήστε το λαό μου κι ας γίνει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος»;

Κανένα σχόλιο

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

«… Πρώτα απ’ όλα δεν κρυώνει ο κόσμος. Ο κόσμος έχει μια κυβέρνηση που είναι στο πλάι του συνεχώς … Μην ανησυχεί ο κόσμος, είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά είμαστε από πάνω … Δεν βάλαμε εμείς τον Πούτιν να εισβάλλει στην Ουκρανία, μόνος του το έκανε. Αυτό έχει συνέπειες. Θα τις πληρώσουμε όλοι αναγκαστικά, Αφού έκανε πόλεμο τι να κάνουμε τώρα; Να πάω εγώ να πολεμήσω τον Πούτιν; Μπορώ;»

"Sponsored links"

Ποιος το είπε; Μα ποιός άλλος εκτός από τον αντιπρόεδρο του Κυριάκου.

Δε μου το βγάζεις από το μυαλό ότι στον Άδωνη μικρόφωνο δίνουν, τον καλούν στα κανάλια  για να….σπάσουν πλάκα.  Για να γελάσουν και να ευθυμήσουν δηλαδή.

Επειδή όμως δυστοπικοί είναι οι καιροί ισχύει «το γέλιο σκοτώνει».

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ….ΠΟΠΟΛΟ

«Τα λεφτά δεν φυτρώνουν στα δέντρα»  είπε ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας  σε σεμινάριο που διοργάνωσε η ΤτΕ από κοινού με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Δεν θα ήταν παρακινδυνευμένο να πούμε ότι για το πόπολο τα λεφτά δεν φυτρώνουν στα δέντρα ενώ για τον ίδιο φυτρώνουν και μάλιστα σε αείφυλλα δέντρα.

Η καλύτερη απάντηση στο Στουρνάρα είναι αυτό που είπε ο Πέτσακας: «Δεν κάνουμε εκλογές γιατί μ’ αυτήν την ακρίβεια ο κόσμος θα τιμωρήσει την κυβέρνηση»

ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ

Κεφαλογιάννης ευρωβουλευτής του Μητσοτάκη: «Στην Ελλάδα  έχομε ένα καλό βιωτικό επίπεδο γιατί  δεν έχομε πόλεμο».

"Sponsored links"

Επειδή αυτά που είπε ο κ. Κεφαλογιάννη είναι προκλητικά αλλά ως αστειότητα μπορούμε να τα εκλάβουμε γιατί η αλήθεια των αριθμών μας παραπέμπει  σε μια σκοτεινή και αγωνιώδη πραγματικότητα «τύπου Χίτσκοκ» που αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της Κολάσεως για την κοινωνία, η Ελλάδα έχε με διαφορά το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο τρίτο τρίμηνο του 2021, το οποίο διαμορφώθηκε στο 200,7% του ΑΕΠ έναντι  207,3% στο δεύτερο τρίμηνο.

Πιο έγκυρη η απάντηση ο κ. Κεφαλογιάννης  από τον  ευρωβουλευτή της  παράταξής Γιώργο Κύρτσο που προέβλεψε πως τα χρήματα ενίσχυσης από πλευράς κυβέρνησης «φτάνουν μέχρι τον Μάιο, το πολύ μέχρι τον Ιούνιο», πως η οικονομική ύφεση που προμηνύεται για τη χώρα θα είναι τεράστια και πως χρειάζεται «εθνική συνεννόηση» από τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να ξεπεραστεί η επερχόμενη καταστροφή. Δεν δίστασε μάλιστα να ισχυριστεί πως δεν αποκλείεται καθόλου να γίνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Ο μισθός του κ. Κεφαλογιάννη με  την αποζημίωση διαμονής και για τις συνεδριάσεις εκτός Ε.Ε., ανέρχεται σε πάνω από 12.000 ευρώ το μήνα,  βρίσκεται ΕΚΤΟΣ της αγωνιώδης και σκοτεινής ατμόσφαιρας της πατρίδας του.

Ευτυχής και αξιοζήλευτος ο κ. Κεφαλογιάννης! Πλήν όμως εμφανίζεται ως κοινός ψεύτης έναντι των κολαζομένων και κατατρεγμένων συμπατριωτών του.

ΑΣ ΓΙΝΕΙ 3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ

Ως προμηθε’ι’κό ήρωα ή ως φορέα της κόλασης και του παραδείσου  μας παρουσιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελέσκιν.

Η διαδικτυακή ομιλία του στη γερμανική βουλή αλλά και στο αμερικανικό Κογκρέσσο είχε, με χειροκροτήματα και επευφημίες, την απόλυτη αποδοχή και κατανόηση των λόγων του ουκρανού ηγέτη.

36 προσωπικότητες προτείνουν τον κ. Ζελέσκι για το νόμπελ Ειρήνης.

Ερώτηση: Αυτά τα μέλη των εθνοσυνελεύσεων έχουν αντιληφθεί ότι το συνοπτικό μύνημα του ουκρανού ηγέτη  ήταν «βοηθήστε το λαό μου κι ας γίνει ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος»;

Αυτό το μήνυμα λοιπόν αξίζει το νόμπελ Ειρήνης;

Τελικά, δυστοπικοί είναι οι άνθρωποι (νεολογισμός) ή οι καιροί που ζούμε;

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live