Aραβαντινός για Πισπιρίγκου: Μήπως έχουμε ξεφύγει από το δικαιικό μας σύστημα; Θα χαρώ να είναι αθώα, γιατί θέλω να διατηρήσω την ιερότητα της λέξης «μάνα»

Κανένα σχόλιο

Για τις συνθήκες κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού μίλησε ο Αντώνης Αραβαντινός.

Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων εξήγησε στην εκπομπή «Τι λες τώρα» του Mega πως λόγω της δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση ήταν εύλογο να πάει η μητέρα σε ένα χώρο ώστε να μην έρχεται σε επικοινωνία με άλλους κρατούμενους.

«Υπάρχουν κελιά αυτοπροστασίας, όμως δεν είναι σε τέτοιο κελί. Εάν είχε χαρακτηριστεί αυτοκαταστροφικό άτομο θα πήγαινε σε κελί αυτοπροστασίας, αλλά πήγε σε κελί υποδίκων», είπε, ενώ χαρακτήρισε fake news την παρουσία αστυνομικού έξω από το κελί της για να της ανάβει τα τσιγάρα.

"Sponsored links"

Ο ίδιος τη χαρακτήρισε ως ένα άτομο νηπενθή: «Είναι ένας άνθρωπος που αρνείται την απώλεια. Στη δική μου ηθική δεν υπάρχει το λιντσάρισμα. Έψαξα όπως όλος ο κόσμος γιατί έχει αυτή τη συμπεριφορά κι επειδή είναι μητέρα, μπορεί να βρήκα έναν άλλο ήπιο τρόπο να την χαρακτηρίσω. Τη χαρακτηρίζω λοιπόν νηπενθή».

«Έχουν μπει στοιχεία θεατρινίστικα στην υπόθεση. Μήδομαι σημαίνει φροντίζω, προστατεύω. Ως θεότητα έχει καταγραφεί η Μήδεια και είναι ιερή η λέξη μάνα… Δεν μπορώ να την ταυτίσω με δολοφονίες παιδιών», είπε σχετικά με όσους την αποκαλούν σύγχρονη Μήδεια.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την άποψή του αιρετική, επιμένοντας πως εκφράζει την προσωπική του άποψη.

«Έχουμε χάσει τα αυτονόητα… Μήπως έχουμε ξεφύγει από το δικαιικό μας σύστημα; Ως κοινό έβλεπα κι εγώ αυτές τις εκπομπές. Πάντα πούλαγε, αλλά τώρα ρε παιδιά παράγινε. Ότι είδηση δεν έχει αίμα, ψέμα, σπέρμα, δεν τυγχάνει αποδοχής. Ως θεατής κι εγώ είχα τις ίδιες προσλαμβάνουσες. Το έχει αντιληφθεί κανείς πως η Ρούλα Πισπιρίγκου θα ορκιστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο; Εγώ θα χαρώ να είναι αθώα η Πισπιρίγκου, γιατί θέλω να διατηρήσω την ιερότητα της λέξης μάνα», είπε ο Αντώνης Αραβαντινός σχετικά με το πως διαχειρίζονται το θέμα τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με όσα εκτιμάει, ένα τέτοιο έγκλημα δεν γίνεται χωρίς συνεργό.

«Ένοχη ή αθώα, θα προτιμούσα να είναι αθώα για τους λόγους που εξήγησα. Εάν είναι ένοχη θα το πουν τα δικαστήριο και θα μείνει στην ιστορία ως το πιο τραγικό έγκλημα του αιώνα», κατέληξε.

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live