21.5 C
Chania
Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2026

Aστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά στα Χανιά και το Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Συνελήφθησαν συνολικά 3 άτομα

Aστυνομικές επιχειρήσεις, πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διήμερο (16 και 17-12-2013) σε καταυλισμούς Ρομά στις πόλεις των Χανίων και του Ηρακλείου.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις των Υπηρεσιών Ασφαλείας και Αποκατάστασης Τάξης των Αστυνομικών Διευθύνσεων Χανίων και Ηρακλείου και αστυνομικοί από όλα τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης.

Συγκεκριμένα:

  • Διενεργήθηκαν 30 έρευνες σε οικίες και παραπήγματα,
  • Ελέγχθηκαν 180 άτομα,
  • Προσήχθησαν 55 άτομα,
  • Ελέγχθηκαν 60 οχήματα.

Συνελήφθησαν 3 άτομα και συγκεκριμένα:

  • Ένα άτομο για παράνομη οπλοκατοχή.
  • Δύο άτομα για ναρκωτικά.

Κατασχέθηκαν:

  • Ένα τροποποιημένο κυνηγετικό δίκαννο
  • Ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 22 cm,
  • Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
  • Διάφορα κοσμήματα από χρυσό και ασήμι,
  • Ένα όχημα Ι.Χ.Φ.
  • Τέσσερα ναρκωτικά χάπια,
  • Είδη οικοσκευής.

Οι διενεργηθέντες έλεγχοι έγιναν με την παρουσία Εισαγγελικών λειτουργών και του Ψυχολόγου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης.

Το προανακριτικό έργο ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και Ηρακλείου.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλυπητήρια του Ο.Α.Κ. για τον αδόκητο χαμό της Άννας Λειψάκη

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης εκφράζει συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό της Άννας Λειψάκη. Θλίψη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Άρη Παπαδογιάννη για την οικογένεια του πρώην Αντιδημάρχου Χανίων.

Πολάκης: Η Νέα Κυδωνία εξισώνεται αναίτια με Μύκονο και Σαντορίνη στο νέο χωροταξικό για τον τουρισμό

Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο Τουρισμού, καταγγέλλοντας ότι η Νέα Κυδωνία εξισώνεται αναίτια με Μύκονο.

Με επιτυχία η πεζοπορική διαδρομή στο Κολυμπάρι του Δήμου Πλατανιά – Νέες δράσεις το φθινόπωρο

Επιτυχημένη πεζοπορική διαδρομή στο Κολυμπάρι από τον Δήμο Πλατανιά. Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν καταφύγια Γερμανικής Κατοχής, τη Μονή Γωνιάς και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης. Νέες δράσεις το φθινόπωρο.

Μαμουλάκης: «0-5 το σκορ από τις Βρυξέλλες για τους αγρότες» – Πέντε συνεχόμενες ήττες σε χρηματοδοτήσεις καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Χάρης Μαμουλάκης καταγγέλλει πέντε διαδοχικές ήττες της Ελλάδας στην ΕΕ με περικοπές χρηματοδοτήσεων για αγρότες. Κριτική στον Μαργαρίτη Σχοινά για απώλειες 300 εκ. ευρώ σε βιολογικά και ακυρώσεις προγραμμάτων.