11.8 C
Chania
Tuesday, December 23, 2025

Aλ Τζολάνι για το μέλλον της Συρίας: «Εκλογές σε 4 χρόνια – Μέχρι τότε κυβερνώ εγώ» – Tι είπε για τις σχέσεις με τη Ρωσία

Ημερομηνία:

«Η διεξαγωγή εκλογών στη Συρία μπορεί να διαρκέσει έως και τέσσερα χρόνια», δήλωσε σήμερα ο ντε φάκτο ηγέτης της Συρίας, Αχμέντ αλ Σάρα, στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Al Arabiya της Σαουδικής Αραβίας.

Μιλώντας για το μέλλον της χώρας του, ο ντε φάκτο ηγέτης της Συρίας, μετά την ανάληψη της εξουσίας από την οργάνωσή του, Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, δήλωσε ότι η τρέχουσα περίοδος – υπό την ηγεσία του-  είναι «προκαταρκτική» για να έρθει στη συνέχεια μία προσωρινή κυβέρνηση με μεγαλύτερη διάρκεια.

«Το να μοιραστούμε την εξουσία αυτή την περίοδο θα ήταν καταστροφικό σε αυτή τη φάση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο αλ Σάρα, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος για δουν οι πολίτες της Συρίας δραματικές αλλαγές στη χώρα. 

Επίσης, θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 χρόνια για να αποκτήσει η μεταπολεμική Συρία νέο Σύνταγμα.

Ο αλ Σάρα αναφέρθηκε και πάλι στη διάλυση της οργάνωσής του, λέγοντας ότι η ανακοίνωση θα γίνει σε ένα συνέδριο «εθνικού διαλόγου».

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι το συριακό υπουργείο Άμυνας θα συμπεριλάβει στις τάξεις του τις κουρδικές δυνάμεις.

Για τις σχέσεις με τη Ρωσία

Ο Αλ Σάρα τόνισε ότι η Συρία έχει «στρατηγικά συμφέροντα» με τη Ρωσία και δεν θα ήθελε να φύγει η Μόσχα από τη χώρα με τρόπο που δεν είναι προς το συμφέρον των σχέσεων των δύο χωρών.

Τέλος ο ηγέτης της Συρίας εξέφρασε την ελπίδα η νέα κυβέρνηση Τραμπ στις ΗΠΑ να άρει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Δαμασκό.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Κρήτη κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τη νέα λίστα του Conde Nast Traveller,...

ΚΚΕ: “Αθλιότητα της κυβέρνησης να κλείνει τους δρόμους που οι αγρότες αφήνουν ανοιχτοί”

Κατηγορίες προς την κυβέρνηση και την αστυνομία, για το κλείσιμο των δρόμων...

Όταν η ανεξιθρησκεία κτυπούσε την πόρτα της Μεσογείου

Του Γιώργου Ουρανού Δεν γνωρίζουμε αν έχει υπάρξει ποτέ στον...