10.8 C
Chania
Saturday, January 17, 2026

A.Κούντριν: Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη

Ημερομηνία:

Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη θα οξυνθεί, η Ελλάδα θα εγκαταλείψει με βεβαιότητα την ευρωζώνη και η Ρωσία κινδυνεύει λόγω αυτών των εξελίξεων να αντιμετωπίσει κρίση όχι μικρότερη του 2008, υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν με δηλώσεις του στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων «Πράιμ», που υπάγεται στον όμιλο του κρατικού πρακτορείου ΡΙΑ-Νόβοστι.

«Νομίζω ότι η Ελλάδα καταρχήν θα βγει από την ευρωζώνη, δεν μπορώ να πω ημερομηνία», είπε ο κ. Κούντριν στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα με τον κ. Κούντριν η κατάσταση στην Ευρώπη θα χειροτερεύσει, καθώς θα παρατηρηθεί ύφεση τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά, αλλά και η Ρωσία βρίσκεται στη ζώνη κινδύνου. «Έχουμε μικρότερα αποθεματικά, ενώ το ίδιο το μέγεθος της κρίσης μπορεί να μην είναι μικρότερο», επεσήμανε ο πρώην υπουργός συγκρίνοντας τη σημερινή οικονομική κατάσταση με την κατάσταση του 2008.

Ο κ. Κούντριν είχε δημοσίως διαφωνήσει με τον τότε πρόεδρο Μεντβιέντεφ, αμφισβητώντας ότι μπορεί να εφαρμοστεί το σημερινό οικονομικό του πρόγραμμα, ο οποίος και τον απομάκρυνε από το αξίωμά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών το Σεπτέμβριο του 2011.

πηγή: e-typos.com

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα άδυτα της μανίας του looksmaxxing, της ακραίας τάσης αισθητικής των ανδρών στα social media

«Πιστεύω στη φροντίδα του εαυτού μου, σε μια ισορροπημένη...

«Μην αγγίζετε τη Γροιλανδία»: Ο Τραμπ έβγαλε τους Δανούς στους δρόμους

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Κοπεγχάγη, στη Δανία, για...

Κάλεσμα Ανδρουλάκη στις «προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις για την πολιτική αλλαγή»

Κάλεσμα στις «προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις που έχουν κοινές αγωνίες...