22.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

“Aυτο είδα”: Οι εικόνες αποκάλυψης που είδε ο Σουηδός καθηγητής Sture Linner από τη Σφαγή στο Δίστομο | Βίντεο

Ημερομηνία:

Το βιντεο που ακολουθει αποτελεί απόσπασμα τῆς ἐκπομπῆς «Νέοι Φάκελοι» τοῦ ΣΚΑΪ, τὸ 2009. Στο βίντεο βλέπουμε τη μαρτυρια του Στούρε Λιννέρ, καθηγητή πανεπιτημίου, από τη Σφαγη στο Δίστομο.

Οι εικόνες που περιγράφει είναι βγαλμένες από την κόλαση. Μια κόλαση όμως που δημιούργησαν άνθρωποι, προασπιστές της φρίκης του ναζισμού, αυτούς που ο καθηγητής Χάινς Ρίχτερ περιέγραψε ως ιππότες. Σύμφωνα και με πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού καθηγητή τον οποίο το Πανεπιστήμιο Κρήτης ήθελε να κάνει και επίτιμο διδάκτορά του, η σφαγή στο Δίστομο “ήταν μια δολοφονική ενέργεια” που προκλήθηκε ομως επειδή μία ομαδα των SS είχε οργιστεί επειδή δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τους αντάρτες διπλανού χωριού.

Ο Στούρε Λιννερ περιγράφει μια πολύ διαφορετική εικονα που ξεφεύγει από τα όρια του ανθρώπινου.

Ενώ βρισκόταν στη δεξίωση του γάμου του ο Σουηδός καθηγητής Λινέρ, μέλος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, έλαβε ένα επείγον τηλεγράφημα από το Δίστομο με το οποίο ζητείται βοήθεια.

Η εικόνα που αντικρύζει όταν φθάνει είναι βγαλμένη από την Αποκαλυψη:

“Τα σωματά τους τα είχαν καρφώσει πάνω στα δέντρα. Ειχανε βγάλει τα μάτια τους. Στο στήθος και στα σεξουαλικά όργανα των γυναικών αλλά και των κοριτσιών είχαν βάλει χώμα, πέτρες, σπασμένα γυαλιά, είχαν ανοίξει τα σώματά τους και είχαν βγάλει τα έντερα, στους άντρες είχαν κόψει τα σεξουαλικά όργανα και τα ειχαν βάλει στα στόματά τους… Αυτό είδα”

Δείτε το βιντεο με τη μαρτυρία Λινέρ:

Ο Στούρε Λιννέρ γεννήθηκε στη Στοκχόλμη το 1917. Απέκτησε τον τίτλο του υφηγητή της ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλας το 1943 και του καθηγητή το 1992.

Κατά την περίοδο 1943-45 εργάστηκε στα πλαίσια της διεθνούς βοήθειας προς την Ελλάδα.

Κατά την περίοδο 1946-60 εργάστηκε για λογαριασμό των σουηδικών βιομηχανικών εταιριών μεταξύ άλλων και σε χώρες της Αφρικής. Για ένα μικρό διάστημα ήταν επίσης υπεύθυνος του τμήματος κοινωνικών σχέσεων της Ένωσης Εργοδοτών Σουηδίας.

Το 1960 ο Στούρε Λιννέρ έγινε αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ και διευθυντής του τμήματος τεχνικής βοήθειας στο Κονγκό (πρώην Ζαΐρ).

Από το 1961 ως το 1962 ήταν γενικός διευθυντής της αποστολής του ΟΗΕ στην περιοχή αυτή και ειδικός εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Ντάγκ Χάμμαρσιολντ.

Αργότερα διετέλεσε επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στην Καμπότζη και εκπρόσωπος του Ερυθμού Σταυρού στη χώρα αυτή και στην Αφρική.

Ο Στούρε Λιννέρ είναι έξοχος γνώστης του ελληνικού πολιτισμού και εξέδωσε μεταξύ άλλων τα βιβλία, “Η Φρεντερίκα Μπρέμερ στην Ελλάδα” (1964), “Όμηρος” (1985) καθώς και μια σειρά εισαγωγές στην αρχαία λογοτεχνία.

"google ad"

Εξέδωσε επίσης το βιβλίο “Η γέννηση της Ευρώπης” (1961) και τα απομνημονεύματά του με τον τίτλο “Η Οδύσσειά μου” (1982).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...