Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Bild: Μυστήριο με το φυλλάδιο στους πρόσφυγες της Ειδομένης – Τι σχέση έχει Γερμανός πολιτικός;

Μυστήριο με την υπογραφή-εντολή «Kommando Norbert Blüm», η οποία υπάρχει στο δεξιό κάτω άκρο του φυλλαδίου, που διανεμήθηκε χθες σε πρόσφυγες στην Ειδομένη και τους καλούσε να περάσουν ομαδικά από άλλα περάσματα στα σύνορα με τα Σκόπια, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Bild.

Στο άρθρο της η εφημερίδα παρουσιάζει το φυλλάδιο που δόθηκε στους πρόσφυγες και αναφέρεται στην υπογραφή- μυστήριο του Νόρμπερτ Μπλούμ, οποίος είναι ο πρώην υπουργός Εργασίας του CDU, επί Χέλμουτ Κολ και επισκέφθηκε την Ειδομένη το περασμένο Σάββατο, ενώ το βράδυ έμεινε εκεί σε σκηνή, σε ένδειξη συμπαράστασης.

Μάλιστα στο τέλος του κειμένου στο φυλλάδιο αναφερόταν πως το σχέδιο είναι τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 12 «όσοι ανταποκριθείτε, να βρεθούμε στην έξοδο του στρατοπέδου και στη συνέχεια μαζί να διασχίσουμε τα σύνορα. Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στο χάρτη. Πάνω σημειώνονται ο τρόπος και ο τόπος συνάντησης. Παρακαλείσθε να ενημερώσετε όλους τους φίλους και τους συγγενείς σας για τη δράση. Παρακαλείσθε να κρύψετε το φυλλάδιο. Ούτε η αστυνομία, ούτε οι δημοσιογράφοι πρέπει να το δουν. Καλή τύχη!  ‘’Kommando Norbert Blüm’’».

Η Bild κάνει λόγο για «αινιγματική» υπογραφή αλλά επικαλούμενη πηγές των Σκοπίων επισημαίνει πως είναι μάλλον απίθανο να βρίσκεται ο Γερμανός πολιτικός πίσω από το εν λόγω φυλλάδιο: «Ότι ο ίδιος ο Μπλουμ έχει εμπλακεί στο σχεδιασμό της δράσης, μπορεί να αποκλειστεί με μεγάλη πιθανότητα…» καταλήγει το δημοσίευμα.

Πάντως το «μυστήριο» με την υπογραφή παραμένει.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ιδρυτική διακήρυξη της Πρωτοβουλίας Σφακίων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικής ΒΑΠΕ

Σφακιανοί προχώρησαν στη δημιουργία πρωτοβουλίας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννήτριων. Στην ιδρυτική διακήρυξη της η Πρωτοβουλία…

5 mins ago

3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: Προφεστιβαλική εκδήλωση στα Χανιά, με τον Γάλλο συγγραφέα Καρύλ Φερέ

Προφεστιβαλική εκδήλωση στα Χανιά με τον Γάλλο συγγραφέα Καρύλ Φερέ Την Πέμπτη 23/5/2024, στις 20:30,…

5 mins ago

Πολυεπίπεδη αναβάθμιση του Αμερικανονατοϊκού προμαχώνα: Προχωράνε οι εργασίες στη Σούδα

Αμερικανοί, κυβέρνηση και αστικά κόμματα επιταχύνουν την αναβάθμιση των υποδομών στο ευρωατλαντικό τους προπύργιο στη…

11 mins ago

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το πρωί της Παρασκευής (17/5), οι οποίοι…

4 hours ago

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ οι διεθνείς αντιδράσεις συνεχίζονται, κρατά στην…

4 hours ago

Ράφα: 6 από τους 7 ΥΠΕΞ των G7 καλούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση – Απουσιάζουν μόνο οι ΗΠΑ

Οι υπουργοί Εξωτερικών δεκατριών κρατών καλούν το Ισραήλ με κοινή επιστολή τους να μην προχωρήσει…

4 hours ago

This website uses cookies.