13.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Chania Photodays 2025: Ο Χαραλάμπης Κυδωνάκης παρουσιάζει το τολμηρό φωτογραφικό του έργο στα Χανιά

Ημερομηνία:

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων και ο Δήμος Χανίων παρουσιάζουν τον Dirty Harrry – μια δυναμική εκδήλωση αφιερωμένη στη σύγχρονη street φωτογραφία

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων, με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το Chania Photodays, έναν θεσμό αφιερωμένο στη φωτογραφία και την εικαστική της αποτύπωση μέσα από το φωτογραφικό βιβλίο. Οι δράσεις του φετινού φεστιβάλ θα διαρκέσουν από τις 26 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2025, φιλοξενώντας εκθέσεις, παρουσιάσεις και διαλέξεις με επίκεντρο το έργο διακεκριμένων φωτογράφων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, την Τρίτη 27 Μαΐου στις 20:00, στην Αίθουσα Μίκης Θεοδωράκης, θα παρουσιαστεί το έργο του Χαραλάμπη Κυδωνάκη, γνωστού και ως Dirty Harrry, ενός από τους πλέον τολμηρούς και καταξιωμένους σύγχρονους street photographers διεθνώς.

Γεννημένος στο Ηράκλειο και μεγαλωμένος στο Ρέθυμνο, ο Κυδωνάκης είναι αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, αλλά η καλλιτεχνική του έκφραση εκρήγνυται μέσα από τη φωτογραφία δρόμου. Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από τολμηρές συνθέσεις, έντονες αντιθέσεις και εγγύτητα με το θέμα, χρησιμοποιώντας συχνά φλας για να εντείνει την ένταση της στιγμής.

Η φωτογραφική του ματιά, αυθόρμητη και ανατρεπτική, τον έχει κατατάξει στους σημαντικότερους street φωτογράφους παγκοσμίως, με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο “Dirty Harrry” να έχει γίνει συνώνυμο της αυθεντικότητας και της τόλμης στον χώρο της σύγχρονης φωτογραφίας.

Η παρουσίασή του αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς του φετινού Chania Photodays, προσελκύοντας επαγγελματίες και φίλους της φωτογραφίας από όλη την Κρήτη και όχι μόνο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δείτε φωτογραφικό του υλικό ΕΔΩ.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ