12.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Citigroup: Μετά την κρίση στην Κύπρο είναι δύσκολο να πειστούν οι καταθέτες για την ασφάλεια τους

Ημερομηνία:

Με έκθεσή της η Citigroup κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των καταθετών προς το τραπεζικό σύστημα.
Στην έκθεση γίνεται η εκτίμηση ότι ο πραγματικός αντίκτυπος της κυπριακής κρίσης θα φανεί μελλοντικά, κάθε φορά που ένα κράτος έχει δυσκολίες.
Όπως αναφέρει, σε κάθε μελλοντική κρίση οι καταθέτες θα έχουν πλέον την «αφορμή» για να προστατεύσουν τις καταθέσεις τους σε πρώιμο στάδιο της κρίσης και κάθε επενδυτής θα έχει ένα κίνητρο να ρευστοποιήσει όσο το δυνατόν συντομότερα. Αυτό, κατά την έκθεση, μπορεί να επιταχύνει τον χρόνο στον οποίο συμβαίνουν τέτοιες κρίσεις.
Τέλος, καταλήγει πως η δυνατότητα του κράτους να μπλοκάρει κεφάλαια σε μια νύχτα και να επιβάλει εισφορά καθιστά πολύ δύσκολο να πειστούν οι καταθέτες για την ασφάλεια τους.

Πηγή:  iefimerida.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...