32.8 C
Chania
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, 2026

CNN: Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας βρίσκεται στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Πρόσφατα, το CNN Travel δημοσίευσε τη λίστα με τα 17 ομορφότερα ελληνικά χωριά και ανάμεσά τους φιγουράρει και το πολύχρωμο χωριό της Κρήτης, που εντυπωσιάζει όσους το επισκέπτονται. Ο λόγος για τις Αρχάνες, το χωριό με τα χρώματα και τα αρώματα που συναρπάζουν τους επισκέπτες.

Άλλωστε, η πρόσφατη διάκρισή του, ούτε τυχαία είναι, μα ούτε και η πρώτη, αφού οι Αρχάνες είναι βραβευμένες και για την οικιστική τους ανάπτυξη. Ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό καλαίσθητων σπιτιών, μουσείων με ευρήματα των Μινωικών – Βυζαντινών χρόνων και εκθέματα λαογραφικής τέχνης, κτιρίων εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και βυζαντινών εκκλησιών.

Η πολύχρωμη αυτή κωμόπολη είναι χτισμένη σε υψόμετρο 400 μέτρων, στο βορειοανατολικό άκρο της κοιλάδας του Γιούχτα και συνδέεται με το Ηράκλειο με δρόμο μήκους 16χλμ. Εκεί, στις Αρχάνες ανακαλύφθηκε ένα από τα αρχαιότερα πατητήρια στον κόσμο, ενώ η περιοχή εξακολουθεί να παράγει εκλεκτό – και βραβευμένο – κρασί. Στην περιοχή των Αρχανών, αξιόλογες είναι οι πηγές Ασωμάτου, Ξερής Καράς, Βαθυπέτρου και Καρνάρι πίσω στην δυτική απόκρημνη πλευρά του Γιούχτα.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζεται η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων με δρώμενο για τον Τρύγο

Η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων συνεχίζεται για 5η χρονιά. Την Τρίτη 8/9 το Λύκειο Ελληνίδων και ο Λαογραφικός Όμιλος παρουσιάζουν το δρώμενο «Χορεύουμε και τραγουδάμε για τον Τρύγο».

Σέβη Βολουδάκη: Συνάντηση με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου των Χανίων – Ζητούν περαιτέρω επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Η Σέβη Βολουδάκη συναντήθηκε με εκπροσώπους ξενοδόχων και επιχειρηματιών ενοικιαζομένων καταλυμάτων στα Χανιά. Συζητήθηκαν ζητήματα υποδομών, χρηματοδότησης και εργατικού δυναμικού.

Σταύρος Αρναουτάκης κήρυξε το διεθνές συνέδριο iCACGP-IGAC 2026 για τη χημεία της ατμόσφαιρας στο Ηράκλειο

Ο Σταύρος Αρναουτάκης κήρυξε το συνέδριο iCACGP-IGAC 2026 για τη χημεία της ατμόσφαιρας στο Ηράκλειο. Η Κρήτη στο επίκεντρο της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.

Συνάντηση Σημανδηράκη με την Πρέσβειρα της Ρουμανίας στα Χανιά για ενίσχυση διμερών σχέσεων

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης συναντήθηκε με την Πρέσβειρα της Ρουμανίας Carmen Ileana Mihalcescu για ενίσχυση συνεργασίας σε πολιτισμό και τουρισμό.