12.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Creta Farms: Σήμερα η μέρα της κρίσης για τη μεγαλύτερη βιομηχανία αλλαντικών της Ελλάδας

Ημερομηνία:

Ελάχιστες ώρες μετά την δημόσια τοποθέτηση του Κώστα Δομαζάκη για την Creta Farms και την απάντηση της εταιρείας σχετικά με τις απαιτήσεις του, έφθασε η στιγμή που οι αδελφοί Μανώλης και Κώστας Δομαζάκης να συγκρουστούν στα πλαίσια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται σήμερα στην έδρα της εταιρείας.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες το τελευταίο 24ωρο καθώς χθες το μεσημέρι ο Κώστας Δομαζάκης παρουσίασε στην Εθνική Τράπεζα (σ.σ. την τράπεζα που εκπροσωπεί και τις υπόλοιπες πιστώτριες τράπεζες της Creta Farms) τον στρατηγικό επενδυτή που επιθυμεί να επενδύσει 15 εκατ. ευρώ στην εταιρεία. Πρόκειται για τον κ. Θεόδορο Δούζογλου ο οποίος μας συστήθηκε πριν από μερικά χρόνια όταν και εξαγόρασε το ιστορικό ξενοδοχείο “Πεντελικόν” στη Κηφισιά.

Πέρα από την παρουσίαση της πρότασης για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή την Γενική Συνέλευση θα απασχολήσει, μεταξύ των άλλων, και η υπόθεση του δανεισμού προς την εταιρεία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Κώστα Δομαζάκη, 11,6 εκατ. ευρώ. Για το θέμα αυτό η PWC η οποία είχε κληθεί να διαλευκάνει την υπόθεση στην τελική της έκθεση την οποία η Creta Farms γνωστοποίησε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρει ότι εντοπίστηκε η ροή του χρήματος όμως δεν επιβεβαιώνεται καμία υποχρέωση της CF προς τον κ. Κώστα Δομαζάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η σημαντικότερη κρίση που αντιμετωπίζει η κρητική αλλαντοβιομηχανία που στην δεκαετία του ’90 έγινε γνωστή και στην υπόλοιπη Ελλάδα και πλέον κατέχει την κορυφαία θέση στον κλάδο ξεπερνώντας παραδοσιακές βιομηχανίες του κλάδου που μεσουρανούσαν για δεκαετίες.

news247.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μύρωνας διώκεται για τις ιδέες του – Η μεγάλη αχαριστία του Κυριάκου

Του Λευτέρη Τζουανάκη Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ένα ανήκουστο δράμα...

Κρήτη: Χιλιάδες οι κενές θέσεις στα ξενοδοχεία και το 2026 – Αρχίζει το «κυνήγι» του προσωπικού

Το ζήτημα των ελλείψεων προσωπικού στα ξενοδοχεία έχει εξελιχθεί...