ΒΙΟΧΥΜ: Χυμοί & Αιθέρια έλαια – Το χρυσάφι της Κρητικής γης

Κανένα σχόλιο

H BIOXYM , Βιομηχανία Χυμών και Οίνων Α.Ε., είναι η πρώτη βιομηχανία εκχύμωσης στην Ελλάδα, η οποία ιδρύθηκε το 1956. Σήμερα είναι ένα από τα λιγοστά εργοστάσια στη χώρα που ασχολούνται παράλληλα με την μεταποίηση των εσπεριδοειδών και την τυποποίηση των χυμών.

Η ΒΙΟΧΥΜ παραλαμβάνει από τον εύφορο κάμπο των Χανίων και εκχυμώνει φρέσκα εσπεριδοειδή όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, γκρέιπ φρούτ, κλπ. Και παράγει τους φυσικούς χυμούς Creta Fresh.

Τα Κρητικά εσπεριδοειδή είναι αυτά που προσδίδουν εξαιρετική ποιότητα και αυθεντική γεύση στους χυμούς της ΒΙΟΧΥΜ, καθώς η ιδιαιτερότητα τους κλίματος με το ζεστό καιρό, σχεδόν όλο το χρόνο και η εγγύτητα στη θάλασσα αναδεικνύουν ξεχωριστά πλεονεκτήματα στις καλλιέργειες.

"Sponsored links"

Τελευταία την ΒΙΟΧΥΜ ανέλαβε η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και με ένα μικρότερο ποσοστό το ΙΝΚΑ Χανίων. Εκσυγχρονίστηκαν πλήρως οι εγκαταστάσεις της ΒΙΟΧΥΜ με αποτέλεσμα την επέκταση των προϊόντων χυμών, αλλά και την παραγωγή νέων με τη μορφή αιθέριων ελαίων

Φυσικοί Χυμοί

Πορτοκάλι
(Orange 1lt, 250ml)
100% φυσικός χυμός από επιλεγμένα κρητικά πορτοκάλια με αυθεντική γεύση και άρωμα. Χωρίς ζάχαρη – χωρίς συντηρητικά.

Βιολογικό πορτοκάλι
(Organic orange 1lt, 250ml)
100% φυσικός χυμός από αγνά βιολογικά πορτοκάλια με αυθεντική γεύση και άρωμα. Χωρίς ζάχαρη – χωρίς συντηρητικά.

10 Φρούτα 7 Βιταμίνες
(10 Fruits 7 Vitamins 1lt, 250ml)
100% φυσικός χυμός από 10 διαφορετικά φρούτα, με 7 πολύτιμες βιταμίνες. Χωρίς ζάχαρη – χωρίς συντηρητικά.

Πορτοκάλι Μήλο Βερίκοκο
(Orange Apple Apricot 1lt)
Λαχταριστό φρουτοποτό από επιλεγμένα φρούτα της Ελληνικής γης με αυθεντική γεύση και άρωμα. Χωρίς συντηρητικά.

Λεμονάδα
(Lemon 1lt)
Λεμονάδα με αυθεντική γεύση και άρωμα από διαλεκτά κρητικά λεμόνια. Χωρίς συντηρητικά.

Ζαχαρούχοι Χυμοί

Πορτοκάλι
Orange 840g. 1850g)
Η παραδοσιακή γεύση της ΒΙΟΧΥΜ που παράγεται από Κρητικά πορτοκάλια. Αναμίξτε 1 μέρος χυμού με 3 μέρη νερού.

"Sponsored links"

Λεμόνι
(Lemon 840g)
Παράγεται από Κρητικά λεμόνια με αυθεντική γεύση. Αναμίξτε 1 μέρος χυμού με 3 μέρη νερού.

Μανταρίνι
(Mandarin 840g)
Παράγεται από Κρητικά μανταρίνια με εξαιρετική γεύση και άρωμα. Αναμίξτε 1 μέρος χυμού με 3 μέρη νερού.

Βύσσινο
(Sour cherry 910g)
Μια παραδοσιακή γεύση στο ποτήρι σας. Αναμίξτε 1 μέρος χυμού με 2 μέρη νερού.

Επαγγελματικοί Χυμοί
Foodservice juises

Πορτοκάλι / Μανταρίνι / Λεμόνι / Γκρέιπ φρούτ
Ζαχαρούχοι χυμοί / Ξενοδοχειακοί χυμοί / Χυμοί ανάμιξης / Κατεψυγμένοι χυμοί
Ποικιλία επαγγελματικών χυμών κατάλληλων για διαφορετικές χρήσεις με συντηρητικό ή χωρίς. Συντήρηση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ψύξη ή κατάψυξη. Προσφέρουν μεγάλη αραίωση και οικονομία. Σε ασκούς 5, 10 και 20 κιλών με πρακτικό βρυσάκι.

Αιθέρια έλαια
Essential oils

Πορτοκάλι / Orange
10ml, 50ml, 100 ml, 500ml, 1lt
Λεμόνι / Lemon
10ml, 50ml, 100 ml, 500ml, 1lt
Μανταρινι / Mandarin
10ml, 50ml, 100 ml, 500ml, 1lt
Γκρέιπ Φρουτ / Grapefruit
10ml, 50ml, 100 ml, 500ml, 1lt

Αιθέρια έλαια εξαιρετικής ποιότητας αρώματος. Μπορούν  να χρησιμοποιηθούν σαν πρόσθετα στα τρόφιμα ή σαν καλλυντικά.

Η ΒΙΟΧΥΜ από το 1956 επεξεργάζεται κρητικά εσπεριδοειδή όπως πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, γκρέιπ φρουτ. Από τον φλοιό τους παράγει αιθέρια έλαια εξαιρετικής ποιότητας.

Τα αιθέρια έλαια είναι φυτικής προέλευσης και χαρακτηρίζονται από τις πλούσιες ιδιότητες των φρούτων από τα οποία προέρχονται και τις ποικίλες χρήσεις τους. Χρησιμοποιούνται στα αρώματα, τα χειροποίητα σαπούνια, τα άλατα λουτρών, τις λοσιόν, σε προϊόντα φροντίδας σώματος αλλά και στις τροφές.

Κάθε αιθέριο έλαιο περιέχει τα συστατικά του φρούτου σε υψηλή συγκέντρωση και για αυτό το λόγο χρειάζονται προσοχή κατά τη χρήση τους. Πρέπει πάντα να αναμιγνύονται με λάδι βάσης ή νερό και όταν απλώνονται στο δέρμα πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο.

Τα αιθέρια έλαια έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό
Μερικές από τις κύριες ιδιότητες τους είναι:

– Αρωματικές, αποσμητικές, ενυδατικές
– Αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις,
-Ανοσοδιεγερτικές, αντισηπτικές
-Χαλαρωτικές, αντικαταθλιπτικές, αφροδισιακές,
-Αντιαλλεργικές, αποσυμφορητικές,
-Αποτοξινωτικές , λιπολυτικές
-Καρδιοτονωτικές, αντισπασμωδικές,
-Χωνευτικές , διουρητικές
-Εντομοκτόνες, απωθητικές.

Τα αιθέρια έλαια της ΒΙΟΧΥΜ παράγονται με φυσικό τρόπο και είναι κατάλληλα για καλλυντική, αλλά και για μαγειρική χρήση.

Μαγειρική – ζαχαροπλαστική: Τα φυσικά αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κουζίνα για να δώσουν ξεχωριστό άρωμα στις συνταγές μας, ενώ βοηθούν και στην πέψη. Προσθέτοντας 2-3 σταγόνες μέσα στις σάλτσες, στο κρέας ή το ψάρι δημιουργούμε μοναδικές γεύσεις. Αντίστοιχα με 5-10 σταγόνες μπορούμε να αρωματίσουμε κέικ και γλυκά.

Μασάζ: Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε κατά μέγιστο 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο ανά 1 Ml λάδι βάσης και το χρησιμοποιούμε για χαλαρωτικό μασάζ.

Εισπνοές: Προσθέτουμε 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε ένα δοχείο με ζεστό νερό. Στη συνέχεια τοποθετούμε μία πετσέτα πάνω στο κεφάλι μας και με κλειστά μάτια εισπνέουμε.

Μπάνιο: Με μόλις 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε ζεστό μπάνιο, χαρίζουμε στον εαυτό μας ανακούφιση και χαλάρωση.

Ποδόλουτρο: Στο ποδόλουτρο ή χειρόλουτρο αρκεί να προσθέσουμε 3-5 σταγόνες σε μεγάλο μπολ με ζεστό νερό δίνοντας έτσι στα άκρα μας την χαλάρωση και την ξεκούραση που χρειάζονται.

Αποσμητικό χώρου: Προσθέτοντας ελάχιστες σταγόνες από το αγαπημένο μας αιθέριο έλαιο σε ένα δοχείο με νερό ή σε ένα σφουγγάρι που θα τοποθετήσουμε στην άκρη του δωματίου απομακρύνονται οι δυσάρεστες μυρωδιές και δίνουμε έτσι στο χώρο ευχάριστο άρωμα  ανανεώνοντας την ατμόσφαιρα.

Πορτοκάλι: Χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του άγχους, της κατάθλιψης, της νευρικότητας, της αϋπνίας. Τονώνει την επιδερμίδα και δυναμώνει τα μαλλιά. Περιορίζει την κατακράτηση υγρών και έχει αντισηπτική δράση.

Λεμόνι: Είναι αντισηπτικό με στυπτικές ιδιότητες στο δέρμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της ακμής, της λιπαρής επιδερμίδας και των τσιμπημάτων από έντομα. Ενδείκνυται για την κυτταρίτιδα και την παχυσαρκία. Αποτελεί ισχυρό αντικαταθλιπτικό.

Μανταρίνι: Κατάλληλο για την αντιμετώπιση του άγχους. Δρα ως τονωτικό σε περιπτώσεις αδυναμίας χάρη στις διεγερτικές ελαφρά καταπραϋντικές και ανακουφιστικές του ιδιότητες. Χρησιμοποιείται σε προβλήματα του πεπτικού συστήματος και στις ραγάδες.

Γκρέιπ φρουτ: Δρα ως τονωτικό, σε προβλήματα πέψης και βοηθάει στον έλεγχο της κυτταρίτιδας, της  παχυσαρκίας και της κατακράτησης υγρών. Έχει αναζωογονητικές και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες και ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου.
Διατίθενται σε διάφορες συσκευασίες 10 εως 1000ml σε λογικές τιμές από το deli shop που βρίσκεται στη Σκαλίδη 116, Χανιά (Τηλ: 28210 92949 e mail: abea@abea.gr / www.abea.gr )

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live