12.8 C
Chania
Tuesday, December 23, 2025

Dpa: «Σκάνδαλο» με το εμβόλιο στη Γερμανία – Το έκαναν πολιτικοί και ιερείς εκτός λίστας

Ημερομηνία:

Εμβολιασμούς εκτός λίστας προτεραιότητας αποκαλύπτει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, dpa. Τι αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Σκάνδαλο όσον αφορά τους εμβολιασμούς αποκαλύπτει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, dpa, που δημοσιεύει πως πολιτικοί, ιερείς, αστυνομικοί και πυροσβέστες έκαναν το εμβόλιο παρότι δεν είχε έρθει η σειρά τους.

Όπως αποκαλύπτεται, σε τουλάχιστον εννέα ομόσπονδα κρατίδια πραγματοποιήθηκαν εμβολισμοί εκτός λίστας καθώς κάποιες δόσεις από το εμβόλιο είχαν περισσέψει και υπήρχε ο κίνδυνος να χαθούν.

Το εμβόλιο όπως μεταφέρει το ΑΠΕ, πρέπει να αραιωθεί πριν από την χορήγησή του και μπορεί να διατηρηθεί μόνο για λίγες ώρες. Εάν κάποιοι ακυρώσουν το ραντεβού τους, στο τέλος της ημέρας οι αντίστοιχες δόσεις περισσεύουν, αλλά δεν υπάρχει κάποια κεντρική ρύθμιση για το θέμα.

Στο Χάλε της Σαξονίας – Άνχαλτ έγινε μία προσπάθεια να χορηγηθούν οι επιπλέον δόσεις σε άτομα που ήταν σε σειρά προτεραιότητας, αλλά όταν αυτό δεν επετεύχθη επιλέχθηκαν, μέσω κλήρωσης, κάποια άτομα για τον εμβολιασμό. Μεταξύ αυτών, δέκα δημοτικοί σύμβουλοι.

Ανάλογα είναι τα περιστατικά και στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία και στην Βαυαρία, όπου εμβολιάστηκαν περιφερειακοί πολιτικοί. Στο Άουγκσμπουργκ εμβολιάστηκαν ο Επίσκοπος της περιοχής και ένας ακόμη ιερέας, με την δικαιολογία ότι εργάζονται και ως πάστορες σε οίκους ευγηρίας.

Σε άλλες περιοχές, όπως στην Ρηνανία-Παλατινάτο και στην Σαξονία, οι πλεονάζουσες δόσεις εμβολίου χορηγήθηκαν σε αστυνομικούς και πυροσβέστες, ενώ στο Βερολίνο, η Γερουσία έχει αποφασίσει, όσες δόσεις περισσεύουν, να χορηγούνται στο προσωπικό των εμβολιαστικών κέντρων, συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τριμερής: «Η συμμαχία μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου αποτελεί πυλώνα σταθερότητας»

Ολοκληρώθηκε τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τη συμμετοχή του Κυριάκου...