ΕΛΛΑΔΑ

Eπίσκεψη στην Παλαιστίνη σήμερα ο Κασσελάκης – Θα βρεθεί σε Ιεροσόλυμα, Βηθλεέμ και Ραμάλα

Στην Παλαιστίνη θα βρεθεί σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος πέρα από την Ραμάλα, θα βρεθεί αυτό το διήμερο και σε Ιεροσόλυμα και Βηθλεέμ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα και αύριο θα επισκεφτεί φορείς της Παλαιστινιακής αρχής και τον Πατριάρχη Παλαιστίνης, ενώ οι τρεις περιοχές που θα βρεθεί, θα είναι η Ραμάλα, αλλά και η Βηθλεέμ και τα Ιεροσόλυμα, στο Ισραήλ.

Ο Κασσελάκης είχε κάνει γνωστό εδώ και μερικά 24ωρα πως σκοπεύει να πάει στην Παλαιστίνη «εφ’ όσον το επιτρέψουν οι συνθήκες» και το ταξίδι αυτό επισημοποιήθηκε.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «κατά την επίσκεψή του ο κος Κασσελάκης θα επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα, την Βηθλεέμ και την Ραμάλα, όπου και θα πραγματοποιήσει, μεταξύ άλλων συναντήσεις με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής, εκπροσώπους της ΟΑΠ (PLO) και την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη τῆς Ἁγίας Πόλεως Ἱερουσαλήμ καὶ πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο τον Γ’.

Τον Στ.Κασσελάκη θα συνοδεύσουν η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κα Ράνια Σβίγκου, ο Τομεάρχης  Άμυνας, κος Ευάγγελος Αποστολάκης, η Τομεάρχισα Εξωτερικών, κα Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός του σύμβουλος κος Δημήτριος Παπαγεωργίου».

Για την απόφασή του να πάει στην Παλαιστίνη, δέχτηκε επίθεση από τον πρωθυπουργό την Παρασκευή στη Βουλή, με τον Κ. Μητσοτάκη να τον «χρεώνει» με πολύ κακή εξωτερική πολιτική.

Ο Στ. Κασσελάκης έχει τονίσει εξ αρχής την στήριξή του στους Παλαιστίνιους και έχει ζητήσει να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός και επιστροφή των ομήρων της Χαμάς στο Ισραήλ.

Η θέση της Ελλάδας στην διαμάχη Ισραήλ – Παλαιστίνης, έχει γίνει αντικείμενο κόντρας, τόσο την Παρασκευή στη Βουλή, όσο και στο πρόσφατο παρελθόν, όπου ο Στ. Κασσελάκης κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για το γεγονός ότι στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Οκτώβριο, ψηφίστηκε να κηρυχθεί ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα, με 120 χώρες να είναι υπέρ, αλλά την ελληνική κυβέρνηση να καταψηφίζει.

Χαρακτήρισε μάλιστα την απόφαση της κυβέρνησης ως «ημέρα ντροπής» για την χώρα.

Κατά την επίσκεψή του στη Παλαιστίνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επιδιώξει να στείλει μήνυμα για άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και για επανέναρξη συνομιλιών με πρόταση «τη λύση δύο κρατών στα σύνορα του 1967 και επιστροφή όλων των ομήρων».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Νίκος Παππάς: Προτείνει εκλογική συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό που θα εκλεγεί από τη βάση

Μία πρόταση που θα συζητηθεί και αφορά εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας…

1 min ago

Τσίπρας: Ξεκινά η Διεθνής Διάσκεψη με υψηλούς προσκεκλημένους από τη διεθνή σκηνή και εγχώρια «παρών» με σημασία εν μέσω πολιτικών διεργασιών

Ξεκινά σήμερα η διήμερη Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και την Βιώσιμη Ανάπτυξη που έχουν οργανώσει από…

1 min ago

Γέμισαν με λαγοκέφαλους οι κρητικές θάλασσες: Ψαράς τραυματίστηκε από το επικίνδυνο ψάρι – Τεράστιες οι ζημιές στους αλιείς

Λαγοκέφαλοι πλησιάζουν τις ακτές για να γεννήσουν ακόμη και σε λίγους πόντους νερό, σκορπώντας ανησυχία…

6 mins ago

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου

Διακοπές ρεύματος σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα, 17 Ιουνίου, σε περιοχές των…

8 mins ago

Οι 4 αλλαγές στο φορολογικό που προωθούνται για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Σε τέσσερις άξονες αναμένεται να κινηθούν οι διορθώσεις στην τεκμαρτή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών στις…

10 mins ago

Το ηχηρό χαστούκι των ευρωεκλογών

Του Νότη Μαριά *  Τεράστιους πολιτικούς τριγμούς σε Ελλάδα και ΕΕ προκάλεσαν τα αποτελέσματα των…

44 mins ago

This website uses cookies.