14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

EΠΚ Κρήτης: Πετύχαμε «Προσωρινή Διαταγή» σε εκδοθείσα διαταγή πληρωμής της Eurobank

Ημερομηνία:

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , “πανηγυρίζει ” από την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων που αποφάσισε να χορηγήσει , προσωρινή διαταγή (23-2-2012) για μέλος της, που ενώ η δανειολήπτρια περίμενε την απόφαση του Δικαστηρίου, αφού είχε προηγηθεί η συζήτηση,με την διαδικασία της εκούσιας διαδικασίας, η Τράπεζα “¨καταχρηστικά” της έστειλε διαταγή πληρωμής ,κίνηση που εμείς καταγγείλαμε αλλά που δεν παράλειψε όμως να παράγει ψυχολογική πίεση ,και πλέον έξοδα εις βάρος της δανειολήπτριας.

Με τον συντονισμό και την καθοδήγηση της ‘ Ένωσης, αλλά και του δικηγόρου Χανίων κ. Τζανάκη Γρηγόρη, συνεργάτη της Ένωσης, η δανειολήπτρια κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτελέσεως (Διαδικασία αρ.4 και 6 Ν.3869/2010 και 682 επ ΚΠολ.Δ και πέτυχε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, με περιεχόμενο που απαγορεύει κάθε πράξη εκτέλεσης σε βάρος της δανειολήπτριας καθώς και την αλλαγή της νομικής και υλικής μεταβολής του ακινήτου της, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κύριας αίτησης που αναμένεται να εκδώσει το Δικαστήριο.

Επειδή πολλοί δανειολήπτες εκφοβίζονται, παραπληροφορούνται, καταπιέζονται από τις Τράπεζες και τους εντολείς αυτών, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κάνει σαφές σε όλους ότι ,διαθέτει πλήρη Νομική Προστασία για όλους τους καταναλωτές της Κρήτης, μέλη της και μη, με δωρεάν ενημέρωση, για μία ασφαλή εξωδικαστική και δικαστική καθοδήγηση.Και επαναλαμβάνουμε σε όλους τους δανειολήπτες , ότι όλα τα δικαστικά και Τραπεζικά έγγραφα, όταν δεν μπορούμε να τα διαβάσουμε, έγκαιρα( εντός τριών ημερών από την παραλαβή τους) λόγω των όρων, της ειδικής σύνταξης, να έρχονται στην ΄Ενωση, είτε προσκομίζοντας τα προσωπικά οι ίδιοι οι καταναλωτές, είτε να μας τα διαβιβάζετε με τον ποιο πρόσφορο μέσο.Υπάρχει δίκτυο υποστήριξης δανειοληπτών από (Νομικούς -Οικονομολόγους) σε Παγκρήτιο επίπεδο.

Τέλος η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ευχαριστεί δημοσίως και τους δικαστές της Κρήτης, για την ορθή κρίση τους και την ηθική συμπαράσταση που δίνουν, στους πληγμένους από την κρίση και τις καταχρηστικές οχλήσεις και απαιτήσεις των Τραπεζών δανειολήπτες – καταναλωτές.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ