15.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Economist: Όμηρος συμφερόντων η Κυβέρνηση Σαμαρά

Ημερομηνία:

Με εκτενές άρθρο του το βρετανικό περιοδικό Economist εκφράζει την πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά είναι όμηρος συμφερόντων, εδράζοντας το συμπέρασμά του στις αντιπαραθέσεις που σημειώθηκαν στο εσωτερικό της για την απελευθέρωση της αγοράς του φρέσκου γάλακτος και της πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σουπερμάρκετ.
Παράλληλα, χαρακτηρίζει εύθραυστη την ισορροπία του κυβερνητικού συνασπισμού ενώ επισημαίνει τη δυστοκία συμφωνίας με την τρόικα τονίζοντας ότι 6 μήνες μετά τις διαπραγματεύσεις κι ακόμη λύση στα εκκρεμή ζητήματα δεν έχουν δοθεί.

Επ αυτού, το δημοσίευμα επικαλούμενο αξιωματούχους της Ε.Ε, σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει λάβει περίπου μόλις τα μισά μέτρα από αυτά που υπέγραψε πέρυσι το καλοκαίρι.

Σημειολογική είναι και η περιγραφή της οργίλης  υποδοχής των τροικανών από διαδηλωτές , με την οποία προλογίζεται το άρθρο , όπου αναφέρεται η ιαχή των διαμαρτυρόμενων έναντι των εκπροσώπων της τριμερούς: ” Έξω η Τρόικα”.

Σε ό,τι αφορά στην εσωτερική πολιτική σκηνή, το Economist, αναφέρεται και στις δημοσκοπήσεις, τονίζοντας ότι ενώ ο κ. Σαμαράς παραμένει “καταλληλότερος Πρωθυπουργός΄΄ έναντι του Αλέξη Τσίπρα, η Ν.Δ ερχεται δεύτερη στην πρόθεση ψήφου με διαφορά μερικών μονάδων.

Επ αυτού, συνεχίζει το δημοσίευμα: ” Οι ευρωεκλογές του Μαϊου καθώς και οι περιφερειακές, θα δείξουν πόσο δημοφιλής είναι ο κ. Τσίπρας στους ψηφοφόρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει ήδη να στρέφει το βλέμμα του στις προεδρικές εκλογές του επόμενου Μαρτιου, οπότε και ίσως να πάρει την ευκαιρία να προκαλέσει εθνικές εκλογές εάν η βουλή δεν καταφέρει να αναδείξει τον διάδοχο του Καρόλου Παπούλια”.

Καταλήγει δε, εκτιμώντας πως ίσως τότε έρθει η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι από την κυβερνητική πλειοψηφία, λείπουν περίπου 30 ψήφοι από όσες απαιτούνται για να έχει τη δυνατότητα να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...