“Etica Negra”: Χοροθεατρική παράσταση από την ομάδα “Ανάμεσα στο φως και την σκιά” στον Προμαχώνας San Salvatore

Κανένα σχόλιο

Δεν έλειψαν ποτέ από την ανθρωπότητα οι μεγάλες καρδιές, οι οποίες ξεχειλίζοντας από τρυφερότητα, πνεύμα και θέληση, έθεταν πάντοτε τα αισθήματα, την ευφυΐα και την ενεργητικότητα τους στην υπηρεσία του ανθρώπου, χωρίς να ζητούν τίποτα ως αντάλλαγμα.

Μια χοροθεατρική performance για την κάθε μορφή εξουσίας που με το ένα χέρι σκορπά τη βία και με το άλλο χαϊδεύει στερεότυπα και προκαταλήψεις.

etica negra

"Sponsored links"

Χοροθεατρική παράσταση από την ομάδα
Ανάμεσα στο φως και την σκιά
24 – 25 – 26 – 27 Ιούνη
Προμαχώνας San Salvatore

Γενική είσοδος 7 ευρώ
τηλ. κρατήσεων 6973525049

Σύλληψη- δραματουργία: Ρούσσα Μαρκάκη
Παίζουν: Κέλλυ Βλαμάκη, Ρουσσα Μαρκακη, Γιώτα Παρασκευοπούλου
Κείμενο: Raoul Vaneigem Εκδόσεις των ξένων
Χορογραφία: Μαρία Μαλαξιανάκη
Μουσική: OMERTA.Collective, Bokito
Promo video: Αλίκη Χιωτάκη
Μεταφράσεις: Ειρήνη Αγαθοπούλου , Βιργινία Λαχανά, Σταύρος Χαιρετάκης
Αφίσα: Νατάσα Μπαρακλιλή
Φωτογραφίες: Σάββας Κόης, Κωνσταντίνος Ρουμελιωτάκης
Support: Theatre 73100, , Άκης Κασιωτάκης

Βιογραφικά

Μαρκάκη Ρούσσα, σπούδασε «σκηνοθεσία στο θέατρο» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών «performance, θεωρητικές προσεγγίσεις και πρακτικές εφαρμογές».

Παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου από το 2013 στη σχολή THEATRE 73100 με την Ιώ Ασιθιανάκη, χορού modern dance theatre και jazz στο JAZZ TRAIN STUDIO.

Σεμινάρια: εισαγωγή στην υποκριτική Α. Κουγιτάκης, πως η λέξη γίνεται έργο και η χειρονομία κίνηση Κ. Ζουρίδη, θεατρική γραφή Δ. Φοινίτσης, φωνητική και αγωγή λόγου Μ. Θεοδωράκη, κίνηση και αυτοσχεδιασμός Ε. Βεργανελάκη, ο ηθοποιός σαν μονάδα και ως μέρος του συνόλου, ensemble, μεταμορφώσεις, από ενήλικας σε παιδί, από παιδί σε υπερήλικα, από άνθρωπο σε ζώο Patari Project, πρακτική αισθητική David Mamet X-Act Art, κίνηση και θέατρο Α. Χιωτάκη και Ι. Ασηθιανάκη, ο Διόνυσος μέσα μας Μαρία Κεχαγιόγλου, οκτώ σημεία συνειδητοποίησης στο ρεαλιστικό θέατρο Δ. Καταλειφός, Butoh με τη Μ. Μαλαξιανάκη, μέθοδο υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού Viewpoints Ρ. Τσιλιγκαρίδου.

Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές, μουσικοχορευτικές, μουσικοθεατρικές παραστάσεις και έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις, performance δρόμου και short films.

Κέλλυ Βλαμάκη είναι μαθήτρια της Ιώς Ασηθιανάκη της σχολής Τheatre 73100 από τον Οκτώβρη του 2016.Μέλος της θεατρικής ομάδας « Ανάμεσα στο φως και τη σκιά». Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, performance δρόμου,short films και σεμινάρια.

"Sponsored links"

Παναγιώτα Παρασκευοπούλου είναι μαθήτρια της Ιώς Ασηθιανάκη της σχολής Τheatre 73100 από τον Οκτώβρη του 2014, και μέλος της θεατρικής ομάδας « Ανάμεσα στο φως και τη σκιά». Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, performance δρόμου,short films και σεμινάρια.

Η Μαρία Μαλαξιανάκη ξεκινάει τη χορευτική της πορεία το 2001 στα Χανιά. Μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια θα παρακολουθήσει σεμινάρια Butoh με τους Ιάπωνες χορευτές Masaki Iwana και Sumako Koseki. Το 2006 ανεβάζει τον πρώτο της σόλο χορό στα Χανιά και το 2007 μεταβαίνει στη Νορμανδία και συμμετέχει στις εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες του M. Iwana από τον οποίο αντλεί την έμπνευση της αποκρυσταλλώνοντας το χορευτικό της ύφος.

Επιστρέφοντας στη Ελλάδα ανεβάζει παραστάσεις εντός και εκτός θεάτρου και συμμετέχει σε φεστιβάλ στα Χανιά και στην Αθήνα. Το 2013 ξεκινάει σε συνεργασία με το Θέατρο Ειλισσός να παραδίδει σεμινάρια. Μέσω του Ειλισσού συμμετέχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Δραματικής σχολής Δήλος τα επόμενα τρία χρόνια, δραστηριοποιείται σαν δασκάλα και χορογράφος καθώς συνεχίζει να εξελίσσεται στο χώρο αυτό.

Υποσημείωση:εμπλουτίζω δοκιμάζοντας τον εαυτό μου μέσα από το butoh, ερμηνεύω μία ξένη για εμένα κουλτούρα, μέσω τον δικών μου φακών και φέρνω κάτι διαφορετικό αλλά και κάποια φορά το ίδιο που βλέπει αυτός από ”μέσα”, και συχνά παρουσιάζεται αυτή η γέφυρα ,το γνωστό με το άγνωστο (έτσι όπως ξανά φτιάχνεται το διαρκές μας πεδίο) που μας καλεί να διασταυρώσουμε την διαφορά. Τότε ο καλλιτέχνης στέκεται σε ένα νέο οικείο έδαφος,στο μέρος όπου οι κόσμοι (όπου είναι ολόκληροι) συναντιούνται.

Omerta collective είναι ένα Dj crew που αποτελείται από τους Bokito – Giorgio Leone – Gudru. Δραστηριοποιούνται στην Κρήτη από το 2016 με βασική τους επιδίωξη την προώθηση της κουλτούρας της ηλεκτρονικής μουσικής.

Μανώλης Αλεξανδράκης – Bokito, μουσικός παραγωγός και Dj. Σπούδασε στο Dpt. of Music Technology & Acoustics Engineering. Παράγει και παίζει κυρίως ηλεκτρονική μουσική σε συνδιασμό με techno, minimal και groovy ήχους.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live