“EU changes Crete”: Παρουσιάστηκαν τα χρηματοδοτούμενα από προγράμματα ΕΣΠΑ έργα της Κρήτης | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Η Κρήτη αλλάζει εικόνα λόγω των έργων ΕΣΠΑ που έχουν γινει. Αυτό τόνισαν χθες οι ομιλητές στην εκδήλωση την οποία παρουσίασε ο γνωστός παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος.

Έξω από το ΚΑΜ, στην Πλατεία Κατεχάκη, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν την έκθεση με τίτλο «Η συμβολή του ΕΣΠΑ στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Σε φωτογραφίες και βίντεο παρουσιάστηκαν τα μεγάλα έργα που έχουν γίνει στην Κρήτη όπως καταγράφηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος “EU Changes Crete” που σκοπό έχει την ενημέρωση των πολιτών για όλα τα έργα που συγχρηματοδοτούνται στην Κρήτη από την Πολιτική Συνοχής μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

"Sponsored links"

Στις ομιλίες που ακολούθησαν κοινή συνισταμένη των ομιλητών ήταν η σημασία που είχε η χρηματοδοτηση μέσω ΕΣΠΑ ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης όπου το κράτος δεν είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει καινούργια έργα παρά μόνο να συντηρει τα ήδη υπάρχοντα.

"Sponsored links"

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο Χρήστος Φερεντίνος είπε ότι:

«Βρισκόμαστε σήμερα στο ενετικό λιμάνι Χανίων με στόχο να ενημερώσουμε τον κόσμο για τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στη Κρήτη μέσω της συγχρηματοδότησης ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα στην Κρήτη έχουν πραγματοποιηθεί 22 έργα.

Παράλληλα έχουμε γυρίσει και βίντεο τα έργα από όλη την Κρήτη. Υπάρχει μια γενική αναβάθμιση για αυτό και ο τίτλος είναι “Η ευρωπαϊκή ένωση αλλάζει την Κρήτη”.

Όταν μου πρότειναν να αναλάβω το κομμάτι της επικοινωνίας του έργου στα social media σκεφτόμουν… “Μα είναι ωραίο να αλλάξει η Κρήτη; Η Κρήτη είναι ότι πιο αυθεντικό έχουμε!”.

Και όμως μπορεί να αλλάξει η Κρήτη, χωρίς να χάσει την αυθεντικότητα του. Η Κρήτη το είχε ανάγκη αυτό.

Άλλωστε η Κρήτη αλλάζει και όποιον έρχεται, τον κάνει πιο άνθρωπο».

Από την πλευρά του ο ο αντιπεριφερειαρχής Κρήτης Νίκος Καλογέρης σημείωσε την σπουδαιότητα που έχουν παίξει τα τελευταία χρόνια οι ποροι από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ πρόσθεσε ότι τα περισσότερα έργα πλέον χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιο είναι αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικο έργο στα Χανιά που χρηματοδοτείται από τους πόρους της ΕΕ είπε ότι είναι ο βιολογικός της Γεωργιούπολης.

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε στους πολλούς τρόπους με τους οποίους η πόλη των Χανίων έχει ωφεληθεί από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.

Είπε χαρακτηριστικά ότι “τα Χανιά έχουν αξιοποιήσει αυτούς τους πόρους καιέχουν ήδη υλοποιηθεί πολύ σημαντικά έργα. Ακόμα πιο σημαντικά έργα θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα χάρη σε αυτούς τους πόρους.

Εκτός από τα 12.500.000 ευρώ που ήταν στο προηγούμενο σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης θα δούμε στο επόμενο σχέδιο να δίνονται επιπλέον 25.000.000 ευρώ μονάχα στο Δήμο Χανίων και όλα αυτά θα  χρηματοδοτήσουν πολύ σημαντικά έργα, όπως η κοινωνική υπερδομή που θα φτιαχτεί στο πρώην χώρο της Ρεγγίνα.

Σημειώνουμε ότι μετά την εκδήλωση και τις ομιλίες οι παρευρισκόμενοι έλαβαν σακίδια που εμπεριείχαν δώρα από καπέλα, μπλουζάκια καθώς και usb sticks.

Εκεί σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε ένα πολυόροφορο κτήριο που θα στεγάσει το σύνολο των κοινωνικών δομών του Δήμου.

Παράλληλα να τονίσω ότι έργα όπως το ανατολικό ανάχωμα και μεγάλες αναπλάσεις στη οδό Σελίνου και Κισσάμου θα χρηματοδοτηθούν εν μέρη μέσω αυτών των πόρων”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live