ΚΟΣΜΟΣ

Eurovision 2024: Η βελγική δημόσια τηλεόραση διέκοψε την εμφάνιση του Ισραήλ για να δείξει αντιπολεμικό μήνυμα

Όσο και αν η EBU επιμένει και φτάνει ακόμα και σε σημείο να λογοκρίνει –θυμήσου τι έγινε μόλις προχθές με την περίπτωση του Σουηδού Eric Saade– πως η Eurovision είναι μία διοργάνωση μη πολιτικού χαρακτήρα, στην οποία δεν έχουν θέση πολιτικά μηνύματα, ο πολιτικός χαρακτήρας υπάρχει και το ζήτημα λαμβάνει διαστάσεις σε όλη την Ευρώπη.

Με τη Ρωσία να είναι αποκλεισμένη από τη διοργάνωση από το 2022, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία και τον πόλεμο που εξακολουθεί να διεξάγει και το αρχικό τραγούδι του Ισραήλ να αποκλείεται από τους διοργανωτές με την κατηγορία ότι πρόκειται για πολιτικό τραγούδι για τη Χαμάς, η συνέχεια δόθηκε από το Βέλγιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το eurovisionfun, η βελγική δημόσια τηλεόραση VRT διέκοψε την εμφάνιση του Ισραήλ με την Eden Golan στον Β’ Ημιτελικό για να μεταδώσει μήνυμα έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, “ακυρώνοντας” το σλόγκαν της Eurovision 2024, “United by Music“, που αναφέρεται στον οικουμενικό τρόπο που μας συνδέει η μουσική.

Η διακοπή της μετάδοσης ήταν ενέργεια του συνδικάτου του VRT, το οποίο και υποστηρίζει την κατάπαυση του πυρός υπερασπιζόμενο και τους εργαζόμενους δημοσιογράφους στην εμπόλεμη ζώνη.

Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κράτος του Ισραήλ. 

Παρακολουθούμε με τρόμο τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή εδώ και μήνες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Κράτος του Ισραήλ πραγματοποιεί μια γενοκτονία και γι’ αυτό είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι υπάρχει Ισραηλινή συμμετοχή στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Το να μην κάνεις τίποτα, απλώς να παρακολουθείς, δεν είναι πλέον επιλογή.

Δυστυχώς, η EBU κατέστησε δυνατή την είσοδο του Ισραήλ και γι’ αυτό αποφασίσαμε να διακόψουμε τη μετάδοση. Ελπίζουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει τις μάχες και τις δολοφονίες, να επιτρέψει σε διεθνείς παρατηρητές και τον Τύπο να εισέλθουν και να καθίσουν για μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων.

ACOD-VRT

Και ο Mustii, ο εκπρόσωπος του Βελγίου στη φετινή Eurovision δεν έμεινε αμέτοχος και έστειλε το δικό του αντιπολεμικό μήνυμα, καθώς κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στον Β’ Ημιτελικό αποκαλύφθηκε το τατουάζ “PEACE” στο μπράτσο του με το οποίο έκανε έκκληση για ειρήνη.

news247.gr

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Είμαι μια πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων του BBC – Η Γάζα είναι ο λόγος που παραιτήθηκα

Υπάρχει μια ημέρα που ξεχωρίζει μέσα στους πολλούς μήνες που κάλυπτα τη Γάζα ως ειδική…

2 hours ago

Μαρία Καρυστιανού: Οργισμένη ανάρτηση για τα σενάρια που την φέρουν να κάνει κόμμα – «Μόνος στόχος η αλήθεια»

Παραπλανητικά χαρακτηρίζει η Μαρία Καρυστιανού δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία εξετάζει τη δημιουργία κόμματος ενώ…

3 hours ago

FT: «Πυρετός» πολεμικής προετοιμασίας της Ευρώπης – Το σχέδιο για αντικατάσταση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ

Οι μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις της Ευρώπης καταρτίζουν σχέδια για να αναλάβουν μεγαλύτερες ευθύνες σε ό,τι…

3 hours ago

ΚΕΕΡΦΑ: Κλιμάκωση της ρατσιστικής πολιτικής με Βορίδη στο Υπουργείο Μετανάστευσης – Συλλαλητήριο στα Χανιά στις 22 Μαρτίου

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εν μέσω κατακραυγής για την τραγωδία των Τεμπών και το…

3 hours ago

«Ενδιάμεσοι Τόποι»: Ενθουσιαστική υποδοχή για την Έκθεση του Χρήστου Παλλαντζά στα Χανιά

Με ιδιαίτερη επιτυχία εγκαινιάστηκε το Σάββατο 15 Μαρτίου στην Αίθουσα Τέχνης Βάσω Μυλωνογιάννη στα Χανιά…

3 hours ago

Για μια ‘‘λειτουργική’’ Κεντροαριστερά

Του Γιώργου Ουρανού Θεωρούμε ότι σήμερα πια, οι πολιτικές θέσεις της ‘’Κεντροαριστεράς’’ έχουν ανάγκη από…

3 hours ago