15.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Eξαγωγή μελιού από την Κρήτη σε Ρωσία, Λευκορωσία και Καζακστάν

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι οι ελληνικές εγκαταστάσεις συσκευασίας μελιού μπορούν να αποστείλουν τα προϊόντα τους στα κράτη μέλη της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (Ρωσία, Λευκορωσία, Καζακστάν) με τους εξής όρους:

1.    Oι εγκαταστάσεις που επιθυμούν να εξάγουν μέλι στα κράτη μέλη της ΕΟΕ θα πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας της ΕΟΕ και να έχουν προσαρμόσει κατάλληλα το σύστημα παραγωγής τους. Σχετικές πληροφορίες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ.

2.    Δεν απαιτείται η εγγραφή της εγκατάστασης σε μητρώο, σε αντίθεση με τις εγκαταστάσεις παραγωγής γαλακτοκομικών και αλιευτικών προϊόντων

3.    Το πιστοποιητικό είναι προ-τυπωμένο σε ειδικό χαρτί και φέρει δείκτες προστασίας, όπως ακριβώς και τα αντίστοιχα των γαλακτοκομικών και αλιευτικών προϊόντων (δείγμα του πιστοποιητικού είναι διαθέσιμο από την υπηρεσία μας)

4.    Σε ότι αφορά τις αναλύσεις δειγμάτων μελιού, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ROSSELKHOZNADZOR, αυτές πρέπει να πραγματοποιούνται σε διαπιστευμένα εργαστήρια, ιδιωτικά ή κρατικά.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία οι ενδιαφερόμενες  επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με την Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρεια Κρήτης στο τηλέφωνο  2810333255.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ