15.4 C
Chania
Monday, February 16, 2026

FT: Το ΔΝΤ πρέπει να απεμπλακεί από την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Αν δεν υποχωρήσει δραστικά η σύγχυση και η άρνηση που επικρατεί μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ σχετικά με την Ελλάδα, τότε το Ταμείο θα πρέπει να παραχωρήσει τα ηνία σε αυτούς και να απεμπλακεί, γράφουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ανησυχία του Ταμείου για την Ελλάδα είναι εμφανής εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Εκτιμάται ότι το Ταμείο θα όφειλε να είχε πιέσει από την αρχή για κούρεμα στο χρέος ιδιωτών και να είχε επιμείνει σε μια πολύ πιο ρεαλιστική θέση για το πόση ανάπτυξη μπορεί να παραγάγει μια καταπονημένη οικονομία.

Παράλληλα, οι Financial Times αναφέρουν ότι δεν πρέπει να παρασυρθεί σε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, ούτε να συνεχίσει τη χρηματοδότηση στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος, στη βάση υπεραισιόδοξων εκτιμήσεων βιωσιμότητας χρέους και ανεπαρκών σχεδίων κάλυψης των χρηματοδοτικών κενών.

«Όσο περισσότερο συμμετέχει το ΔΝΤ σε μια διάσωση στην οποία δεν πιστεύει, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κόστος στη φήμη του και στη στήριξη σε άλλα κράτη εκτός ευρωζώνης», σημειώνεται.

Υπογραμμίζεται δε ότι η ανάμιξη του Ταμείου στην Ελλάδα ήταν σωστή, αλλά οι κίνδυνοι για τη φήμη του τώρα είναι μεγαλύτεροι από το περιορισμένο όφελος που έχει προσφέρει στην περίπτωση της Ελλάδας.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη διαχείριση αποβλήτων στις Μονάδες Π.Φ.Υ. της Κρήτης

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης...

Συνελήφθη αλλοδαπός στα Χανιά κατηγορούμενος για 10 περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθη χθες, 15 Φεβρουαρίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης...

Νέες έρευνες από ειδική ομάδα στα Χανιά για τον εξαφανισμένο 33χρονο γιατρό

Με στόχο να εξαντλήσουν κάθε ελπίδα προκειμένου να εντοπίσουν...