10.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

GREKLAND PANORAMA 2015: Οι Σκανδιναβοί προτιμούν τη Ρόδο και την Κρήτη για τις διακοπές τους

Ημερομηνία:

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και της North Events παρουσιάστηκε μελέτη της εταιρίας Related. Στη μελέτη αυτή αποδείχτηκε πόσο “άγνωστη” είναι Βόρεια Ελλάδα για τους Σκανδιναβούς τουρίστες. Για την ακρίβεια αποδείχτηκε, πως χάθηκαν χιλιάδες τουρίστες, ενώ αντίθετα οι άνθρωποι αυτοί προτιμούν ως τουριστικό προορισμό νησιά όπως η Ρόδος και η Κρήτη.

 

Περίπου 2.000.000 Σκανδιναβοί τουρίστες θα μεταβούν στην Ελλάδα και μόλις ένα πολύ μικρό μέρος αυτών θα έχει προορισμό τη Θεσσαλονίκη και γενικά τη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα ως τα τέλη Αυγούστου, ο αριθμός των τουριστών από Σκανδιναβικές χώρες ήταν αυξημένος κατά 25%. Ο μεγαλύτερος αριθμός κατευθύνθηκε στα νησιά, σε Κρήτη και Ρόδο κυρίως και άνοδο παρουσίασαν η Κως όπως και η Πελοπόννησος. Μεγάλο ρόλο για την άνοδο της Καλαμάτας σε τουρίστες απο τη Σκανδιναβία έπαιξε και η απευθείας πτήση της SAS.

Αντίθετα η Χαλκιδική όπου στη δεκαετία ’80 ο αριθμός των τουριστών από τις Σκανδιναβικές χώρες ήταν περίπου 70.000ς, φέτος ήταν περίπου 5.500 σε αντίθεση με την Κρήτη που πλησίασε το 1.00.000 και η Ρόδος τις 400.000.

news.makedonias.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ