12.8 C
Chania
Sunday, February 25, 2024

H Ένωση Λιμενικών Κρήτης για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές – Επιβεβλημένη η λήψη μέτρων

Ημερομηνία:

Τη λήψη μέτρων ζητά η Ένωση Λιμενικών Κρήτης σχετικά με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

Οι συνεχόμενες ροές μεταναστών έχουν αποδεδειγμένα πλέον μετατρέψει την νότια Κρήτη σε πύλη εισόδου. Ειδικότερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, όταν οι καιρικές συνθήκες στο Λιβυκό πέλαγος είναι ευνοϊκές, παρατηρείται η σχεδόν ταυτόχρονη άφιξη πλοιαρίων αμφιβόλου αξιοπλοΐας με μετανάστες που θέτουν επι ποδός κυρίως τις Λιμενικές Αρχές των νομών Ηρακλείου , Χανίων και Ρεθύμνου.

Παρά το γεγονός ότι η Κρήτη φαντάζει ως η γη της υπηρεσιακής “επαγγελίας” στην πραγματικότητα υπάρχουν υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με αυτά των λιμενικών αρχών του ανατολικού Αιγαίου.

Οι λιμενικοί σταθμοί νότια της Κρήτης σηκώνουν το πρώτο βάρος εντοπισμού και διάσωσης , οι οποίοι όμως είναι στην πλειοψηφία τους υποστελεχωμένοι, με απαρχαιωμένα ή ακόμα και ανύπαρκτα επιχειρησιακά μέσα. Ιδιαίτερα στους Λιμενικούς Σταθμούς της Παλαιοχώρας , της Χώρας Σφακίων και της Αγίας Γαλήνης υπάρχει έντονη υποστελέχωση, το Λιμενικό Φυλάκιο Γαύδου είναι κλειστό και ο Λ/Σ Χώρας Σφακίων δεν διαθέτει καν πλωτό ενώ το περιπολικό όχημα είναι πλέον 24 ετών.

Εκτός των προαναφερόμενων, ως πάσης γνωστόν, πλωτά επιχειρησιακά μέσα των Λιμενικών Αρχών Κρήτης, νότια και βόρεια, με τα πληρώματα τους αλλά και στελέχη αποσπώνται σε μόνιμη βάση για την ενίσχυση Λιμενικών Αρχών του Ανατολικού Αιγαίου για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού όταν την ίδια ώρα και η Κρήτη έχει γίνει στόχος των δικτύων διακίνησης μεταναστών σε Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που καλούνται εν τέλει να διαχειριστούν τα περιστατικά να βρίσκονται ομοίως με μειωμένη στελέχωση.

Όλα συνηγορούν ότι πλέον οι αφίξεις όχι μόνο θα συνεχίσουν αλλά και θα αυξηθούν. Για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι Λιμενικές Αρχές Κρήτης στην αντιμετώπιση του φαινομένου των ροών μεταναστών θα πρέπει να ενισχυθούν με στελέχη με τον ίδιο τρόπο που ενισχύονται και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για την κάλυψη πρωτίστως των κενών στις υποστελεχωμένες Λιμενικές Αρχές, την μόνιμη λειτουργία του Λιμενικού Φυλακίου Γαύδου, την ενίσχυση με πλωτά επιχειρησιακά μέσα αλλά και την ενίσχυση των υφιστάμενων με δεύτερα πληρώματα.

Η Ένωση Λιμενικών Κρήτης θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου οι συνάδελφοί μας να συνεχίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όχι όμως εις βάρος της προσωπικής τους αξιοπρέπειας και ασφάλειας και σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε την πολιτική και στρατιωτική μας Ηγεσία να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα πριν είναι αργά.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ