H Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών στηρίζει τον αγώνα των κοινωνιολόγων

Κανένα σχόλιο

Με κοινή ανακοινωσή τους ο η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χανίων και ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων Παράρτημα Χανιων αναφέρονται στην απόφαση του Υπουργειου Παιδείας για συρρίκνωση των ωρών διδασκαλίας της Κοινωνιολογίας και τις συνέπειες που αυτή εχει τοσο στο επίπεδο της παιδείας όσο και στις εργασιακες ευκαιρίες των κοινωνιολόγων.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο «εκφράστηκε η στήριξη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων προς τον Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων-Παράρτημα Χανίων και ελήφθη από κοινού απόφαση για σχεδιασμό μελλοντικών συνεργατικών δράσεων για ζητήματα που αφορούν το δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση»

Ολόκληρη η ανακοινωση έχει ως εξής:

"Sponsored links"

Το πρόσφατο Πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας, καταργεί χωρίς αιτιολόγηση και στην πραγματικότητα εξοβελίζει την Κοινωνιολογία και τις υπόλοιπες Κοινωνικές Επιστήμες από την εκπαίδευση. Ως συνέπεια των νέων δεδομένων, η διδασκαλία των μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών υποβαθμίζεται στο Λύκειο. Από το σχολικό έτος 2021-2022 παραμένουν ως αντικείμενο για 2 μόλις ώρες και μόνον στην Α’ Λυκείου, σε συνανάθεση με τους Οικονομολόγους ΠΕ 80, από 14 ώρες συνολικά σε Α’, Β’, και Γ’ Λυκείου που ίσχυε μέχρι σήμερα. Όχι μόνο καταργήθηκε η Κοινωνιολογία ως μάθημα γενικής παιδείας αλλά καταργείται και ως πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα από το σχολικό έτος 2021-2022 από τον κλάδο Ανθρωπιστικών Σπουδών. Έναν κλάδο του οποίου ακόμη και ο τίτλος δέχτηκε περιορισμό.

Ως φυσικό επόμενο αυτών των αλλαγών, αναδύονται καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον των εκπαιδευτικών ΠΕ 78. Μειώνονται δραματικά τα οργανικά κενά, οδηγώντας το μεγαλύτερο ποσοστό των εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών ακόμη και στη διαθεσιμότητα, ενώ ωθεί σε άμεση ανεργία αναπληρωτές εκπαιδευτικούς του κλάδου τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο που διανύουμε σε ποικίλους τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, τα κοινωνικά κινήματα και τα εθνικά μας θέματα, η Κοινωνία των Πολιτών έχει ανάγκη από άτομα ενεργά, με ορθολογική κριτική σκέψη. Αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για τη νέα γενιά η καλλιέργεια και η ενίσχυση της κοινωνιολογικής γνώσης και φαντασίας, η ανάλυση και η συνθετική ικανότητα.

Έτσι λοιπόν, θέτοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας αυτές τις εξελίξεις που θα επιφέρει το νέο νομοσχέδιο στην παιδεία, ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων (Σ.Ε.Κ) Παράρτημα Χανίων, στα πλαίσια των κινητοποιήσεών του πραγματοποίησε συνάντηση γνωριμίας και συζήτηση με τον Πρόεδρο και το  Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Χανίων, το απόγευμα της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου στο παλιό Δημαρχείο Γαλατά. Επισημάνθηκε  η χρησιμότητα του ρόλου των Κοινωνιολόγων τόσο στο πεδίο της εκπαίδευσης όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Ολοκληρώνοντας, εκφράστηκε η στήριξη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων προς τον Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων-Παράρτημα Χανίων και ελήφθη από κοινού απόφαση για σχεδιασμό μελλοντικών συνεργατικών δράσεων για ζητήματα που αφορούν το δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live