H «Ανυπόταχτη Κρήτη» για τις πυρκαγιές στο νότιο Ρέθυμνο: Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα κυβερνητικής ευθύνης

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση περιφερειακής παράταξης «Ανυπόταχτης Κρήτης»:

Η Ανυπόταχτη Κρήτη εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στους κατοίκους του νότιου Ρεθύμνου που από την Παρασκευή 15/7 βρίσκονται αντιμέτωποι με τις φλόγες. Από τη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή έγιναν στάχτη πάνω από 11,000 στρέμματα,με το 65% να είναι καλλιεργήσιμη γη (ελαιώνες και άλλες καλλιέργειες), ενώ ακόμα και την Δευτέρα 18/7, 4 μέρες μετά, είχαμε νέες αναζωπυρώσεις.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια, την ανατολική Αττική, την Αρχαία Ολυμπία, τη Ρόδο, την Ιτέα και άλλες περιοχές, αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του νότιου Ρεθύμνου να βιώσει τις συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων ειδικά τα τελευταία χρόνια. Πολιτικές που προτάσσουν την εξυπηρέτηση των διεθνών τοκογλύφων του δημόσιου χρέους, την αγορά πολεμικού εξοπλισμού δισεκατομμυρίων και το ξεπούλημα κάθε πτυχής του δημοσίου (νερό, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες κλπ) στα χέρια των ιδιωτών με σκοπό το κέρδος. Κορύφωση αυτής της πολιτικής αποτελεί η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία εν μέσω εθνικιστικού παροξυσμού έχει προβεί την τελευταία τριετία σε μαζικές προσλήψεις αστυνομικών, ΕΠΟΠ και παπάδων, αγορές χιλιάδων οχημάτων για την αστυνομία και επιδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων σε καναλάρχες, κλινικάρχες κλπ.

"Sponsored links"

Στον αντίποδα του παραπάνω πακτωλού χρημάτων βρίσκεται η δημόσια υγεία, που αφέθηκε συνειδητά στο έλεος της πανδημία οδηγώντας σε χιλιάδες θανάτους, η παιδεία και φυσικά η προστασία της φύσης και των ανθρώπων από φωτιές, πλημμύρες, σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές. Με τα Δασαρχεία και την Πυροσβεστική να είναι εγκαταλελειμμένες εδώ και χρόνια, χωρίς την πρόσληψη προσωπικού και την αγορά νέων οχημάτων καταστάσεις όπως αυτές που βίωσαν οι κάτοικοι του νότιου Ρεθύμνου είναι αναπόφευκτες.

Όχι άλλες δικαιολογίες! Άμεση ενίσχυση της Πυροσβεστικής και των Δασαρχείων με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή!Καλούμε τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών -και όχι μόνο- να γυρίσουν την πλάτη σε αυτήν την καταστροφική πολιτική και όλους τους εκφραστές της τόσο σε κρατικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Με αλληλεγγύη και αγώνα να περάσουμε στην αντεπίθεση ώστε να βγουν τα λαϊκά συμφέροντα μπροστά. Για να έχουμε την κοινωνία που να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της εποχής μας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live