16 C
Chania
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026

H Δήμαρχος ευχαριστεί, όμως η Γαύδος θρηνεί τον θάνατο ενός κοριτσιού

Ημερομηνία:

“Ευχαριστούμε το γιατρό του νησιού που έκανε ότι μπορούσε, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλες τις Υπηρεσίες που συμμετείχαν, τους εθελοντές πυροσβέστες και όλους εκείνους που έτρεξαν, και ήταν σχεδόν όλο το νησί, για να βοηθήσουν”. Αυτή ήταν η δήλωση που η Δήμαρχος της Γαύδου κ. Λίλιαν Στεφανάκη δημοσίευσε στην είδηση για τον θάνατο της 27χρονης Κορίνας όπως δημοσιεύτηκε στη σελίδα “ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΓΑΥΔΟΥ” προκαλώντας πολλές αντιδράσεις από φιλους της Κορίνας όσο και από κάτοικους του νησιού.

Ακολουθούν κάποιες από τις απαντήσεις που έλαβε:

  • κυρία Δήμαρχε. Χάθηκε ένα νέο κορίτσι στο νησί σας και αυτό που έχετε να πείτε είναι ευχαριστώ σε όσους έτρεξαν και βοήθησαν? Δεν αμφισβητώ ότι οι άνθρωποι το έκαναν πραγματικά. Αυτό θα το λέγατε αν το κορίτσι είχε σωθεί. Τώρα καλό είναι να ζητήσετε ένα συγνώμη για την αποτυχία της πολιτείας να σώσει έναν άνθρωπο. Συγνώμη στην οικογένεια της κοπέλας, συγνώμη στους κατοίκους του νησιού που εσείς εκπροσωπήτε σαν ανώτερος άρχοντας. Συγνώμη και την υπόσχεση ότι θα κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας για να μη ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Όταν όλη η Κρήτη δεν έχει ένα ελικόπτερο και χάνετε έτσι άδικα ένας άνθρωπος τότε η αντίδρασή σας θα έπρεπε να είναι άλλου μεγέθους.
  • Λυπάμαι αφάνταστα για την Κορίνα που χάθηκε έτσι άδικα…Δεν αμφισβητώ τις προσπαθειες των εθελοντών των πυροσβεστών και τις καλες προθέσεις του γιατρού όταν όμως το ελικόπτερο του έκαβ φτάνει πέντε ώρες μετά πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες στο σύστημα διασωσεων και διακομιδων… Είμαι γιατρός κι έχω δουλέψει σε νησιά αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες αλλά εδώ μιλάμε για εγκληματική καθυστερηση…είναι τραγικό γιατί η κοπέλα ήταν ζωντανή αρκετές ώρες μετά το ατύχημα και η έγκαιρη διακομιδή της σε οργανωμένο νοσοκομείο πιθανοτατα θα έσωζε τη ζωή της … Οι κάτοικοι των δυσπρόσιτων ακριτικών περιοχών έχουν δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή όσο οι υπόλοιποι και όταν ξεχνιέται πρέπει να το διεκδικούμε….
  • Προς  Λίλιαν Στεφανάκη, Δήμαρχο της Γαύδου. Διαβάζω να συγχαιρετε όλο το νησί που ενδιαφέρθηκε να βοηθήσει την Κορίνα την ύστατη στιγμή και πραγματικά μπράβο  στον κάθε ένα ξεχωριστά που με τον τρόπο του βοήθησε. Αλλά…δεν βλέπω καμιά αναφορά για την διαδικασία που ακολουθήθηκε από την στιγμή που πληροφορήθηκε η αρχή για το ατυχημα. Υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για εγκληματική καθυστέρηση από τον μηχανισμό διάσωσης και συγκεκριμένα για την εγκληματική καθυστέρηση να σηκωθεί άμεσα ελικόπτερο από την Κρήτη.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μανόλης Χνάρης: Αναγκαία η πλήρης αποζημίωση των αγροτών για τη φωτιά του 2022 στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Ο βουλευτής Ρεθύμνης Μανόλης Χνάρης ζητά πλήρη αποζημίωση των αγροτών για τη φωτιά του 2022 στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, μετά από επιστολή του δημάρχου για προβλήματα στον ΕΛΓΑ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Χανιά για το 17ο Ιστορικό Circuit

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Χανιά την Κυριακή 3/5/2026 λόγω του 17ου Ιστορικού Circuit. Απαγόρευση κυκλοφορίας στις οδούς Τζανακάκη, Ανδρέα Παπανδρέου και Ι. Σφακιανάκη.

Η Περιφέρεια Κρήτης στη Διαπεριφερειακή Συνάντηση του έργου Interreg Europe – Digital Rural για τα «Έξυπνα Χωριά»

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη Διαπεριφερειακή Συνάντηση του έργου Interreg Europe – Digital Rural στη Βάλμιερα Λετονίας, για τα Έξυπνα Χωριά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της υπαίθρου.

Με επίκεντρο τα τοπικά προϊόντα ΠΟΠ η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην 6η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση AREPO στις Βρυξέλλες

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην 6η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση AREPO στις Βρυξέλλες, αναδεικνύοντας προϊόντα ΠΟΠ όπως Γραβιέρα, Ξυνομυζήθρα, Πηχτόγαλο και Πευκοθυμαρόμελο.