18.2 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

H ιδέα του “Κανένα” που διαδήλωσε στη Βάση της Σούδας

Ημερομηνία:

Ο “Κανένας” – έτσι μου είπε να το γράψω – ήταν ένας από τους εκατοντάδες διαδηλωτές που βρέθηκαν χθες στη Βάση της Σούδας. Όμως, δεν το είχε σκοπό να βρεθεί εκεί.

Ο “Κανένας” βρισκόταν στο Παλιό Λιμάνι και παρακολουθούσε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου τις φωτογραφίες της έκθεσης Κ. Κουτουλάκη από τις θηριωδίες των ναζί στην Κρήτη.

Καθώς τις έβλεπε σκεφτόταν, πόσο δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα θα έδινε για τα δεινά του πολέμου, αν αντί για τα συνηθισμένα μηνύματα, οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με τις φωτογραφίες των θηριωδιών.

Έτσι, η καταστροφή του πολέμου θα έπαιρνε πρόσωπο οικείο και οι τόσο δυνατές φωτογραφίες θα μιλούσαν πολύ πιο δυνατά από κάποιο απλό μήνυμα σε ένα πανό.

Όπως τα σκεφτόταν αυτά πέρασε έξω από το ΚΑΜ η πορεία των διαδηλωτών κατά των βάσεων. Θεώρησε, ότι αφού έκανε αυτές τις σκέψεις, έπρεπε να συμμετάσχει στη διαδήλωση.

Έτσι, άρχισε να περπατά μαζί με τους υπόλοιπους, έφτασε μέχρι τη Σούδα. Διαδήλωσε και στο Μουζουρά Ακρωτηρίου. Είπε την ιδέα του σε κάποιους από τους διοργανωτές, αλλά δεν ξέρει αν εισακούστηκε.

Μου είπε: Όλα σήμερα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα. Αλλά πρέπει να θυμηθούμε τον άνθρωπο. Όπως αυτούς τους ανθρώπους στις φωτογραφίες του Κ. Κουτουλάκη.

Θυμηθείτε τι έγινε κατά τη χθεσινή κινητοποίηση στα Χανιά και στο Μουζουρά Ακρωτηρίου.

Δείτε κάποιες φωτογραφίες:

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φιάσκο στον ΕΛΓΑ: Αντί να βάλουν χρήματα στους αγρότες, τους τα πήραν

Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να «γλυκάνει» μέσω του...

Υπερπλεονάσματα για τους λίγους, σιωπή για τους φίλους, λιτότητα για όλους

Της Ιωάννας Λιούτα Η κυβέρνηση μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένη. Την ώρα...

Βορίζια: έρχεται κλιμάκιο από την Αθήνα για να κάνει «φύλλο και φτερό» το 4χ4, στο οποίο ξεψύχησε ο 39χρονος Φανούρης

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ειδικότερα...