H Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης σχετικά με το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι Χανίων

Κανένα σχόλιο

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης με θέμα την “αποκατάσταση των ζημιών στο κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι Χανίων, το σχέδιο για Στάδιο Κλασσικού Αθλητισμού και γηπέδων άλλων αθλημάτων”. H προγραμματισμένη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο στις 7 Δεκέμβρη 2022 αναβλήθηκε και επανακατατέθηκε για να συζητηθεί στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 31.1.2023.

Προς τον κ. Περιφερειάρχη,

Για την αρνητική κατάσταση των αθλητικών υποδομών της πόλης των Χανίων και του Νομού συνολικά, όπως και για τη συνεχή υποχρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων και ομοσπονδιών,ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις διαχρονικά και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, που υποχρηματοδοτούν και απαξιώνουν -σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ- και τον τομέα του Αθλητισμού, με σκοπό την παράδοσή του σε ιδιώτες.

"Sponsored links"

Ίδια, βέβαια,  είναι η κατάσταση σε όλη την Κρήτη, όπως και πανελλαδικά.

Επίσης, σοβαρές ευθύνες έχει η τοπική διοίκηση (Δήμοι και Περιφέρειες) που σιωπούν, δεν αντιδρούν, δεν πιέζουν, αποδέχονται αυτή τη στρατηγική επιλογή των κυβερνήσεων. Οι ελλείψεις δεν μπορούν να καλυφτούν με «μπαλώματα» από τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς τους.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ο λαός και η νεολαία αναγκάζονται να στερούνται το αναγκαίο για την υγεία και την προσωπικότητά τους δικαίωμα στην άσκηση και τη Φυσική Αγωγή, ενώ ταλαιπωρούνται αθλητές,πρωταθλητές  με μεγάλες διακρίσεις και ολυμπιονίκες. Αντιμετωπίζουν -πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες που δημιουργεί η κρατική υποχρηματοδότηση – τεράστιες  δυσκολίες στην προετοιμασία τους, εξαιτίας της καθυστέρησης πραγματοποίησης των απαραίτητων παρεμβάσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές, που αντικειμενικά είναι κατά πολύ κατώτερες των αναγκών άθλησης των νέων των Χανίων.

Ειδικότερα, για την αποκατάσταση των ζημιών στο κολυμβητήριο –«φάντασμα» στο Ακρωτήρι Χανίων και το σχέδιο για Στάδιο Κλασσικού Αθλητισμού και γηπέδων άλλων αθλημάτων, η λύση τους βρίσκεται σε σημειωτόν βηματισμό.  Την ίδια στιγμή που κυβερνητικά στελέχη πάνε και έρχονται,  δεν έχουν δώσει λύση ούτε καν στο ελάχιστο, δε δεσμεύονται για χρονοδιαγράμματα για την αποκατάσταση των ζημιών στο κολυμβητήριο και το σχέδιο για το αθλητικό κέντρο,  που είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί.

Από την πλευρά του το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει ανακοινώσει ότι έχει ολοκληρώσει την τεχνική μελέτη «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ», η οποία έχει παραδοθεί εμπρόθεσμα στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης, καθώς και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που υπογράφτηκε στις 30.08.2021,  με συμβαλλόμενα μέρη τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ξαναβάλει αυτό το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ το ΚΚΕ έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ η περιφερειακή αρχή :

Σε ποιες κατεπείγουσες διαδικασίες προγραμματίζει να προχωρήσει και ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει,  ώστε να απαιτηθεί από την κυβέρνηση:

  • Να αναλάβει τις ευθύνες της και με γενναία κρατική χρηματοδότηση να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες για ένα σύγχρονο και ασφαλές κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι Χανίων και για Στάδιο Κλασσικού Αθλητισμού και γηπέδων άλλων αθλημάτων.
  • Επιπλέον, για τη συντήρηση,με κρατική χρηματοδότηση, συνολικά των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Νομό Χανίωνκαι την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους (πχ του κολυμβητήριου του ΕΑΚ Χανίων), ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες άθλησης στην περιοχή.
  • Για την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ΕΑΚ Χανίων στο ύψος των αναγκών, τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης στα ερασιτεχνικά σωματεία, ώστε να υπάρχουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού δωρεάν για όλους.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

"Sponsored links"

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ- ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ-ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗ ΓΕΝΟΒΕΦΑ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live